Το ξεπούλημα της ΕΛΒΟ… Πίσσα και πούπουλα!….

Μέχρι τις δεκαπέντε του Μάη, τα ενδιαφερόμενα κονσότριουμ και ιδιώτες θα έχουν το περιθώριο να καταθέσουν προσφορά για την εξαγορά του 100% της ΕΛΒΟ με τιμή εκκίνησης τα …. δέκα εκατομμύρια ευρώ….. Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, από τις οικοπεδικές εκτάσεις, τις κτιριακές υποδομές, τον διακριτικό τίτλο ΕΛΒΟ και τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες….

Είναι απολύτως βέβαιο ότι όποιος άρρωστος νους σκέφτηκε αυτό το ανοσιούργημα θα έπρεπε να μπει στη φυλακή κατ’ ευθείαν ή έστω να διαπομπευθεί δημόσια στην πλατεία Συντάγματος στολισμένος με πίσσα και πούπουλα. Αυτό δεν ονομάζεται ούτε μεταρρύθμιση, όπως θα ήθελαν οι νεοφιλελεύθεροι να το στολίσουν, ούτε επένδυση όπως βολικά το παρουσιάζουν. Όλη αυτή η τεράστια περιουσία της ΕΛΒΟ, με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία που κόστισε δισεκατομμύρια στον Ελληνικό λαό για να τη δημιουργήσει και να τη λειτουργήσει, θα χαριστεί και μάλιστα με αδιαφανείς διεργασίες σε κάποιο «κολλητό» ή σε κάποιον διεφθαρμένο ο οποίος θα καταβάλει τις σωστές μίζες….. Σε τιμή αντίστοιχη όσο ένα (1) Leopard 2… Όσο δύο βίλες στη Βουλιαγμένη…. Το ξεπούλημα του ΟΣΕ φαντάζει ελάχιστο μπροστά στο νέο σκάνδαλο….

Στην «Πτώση του Δόγματος» έχει γίνει λεπτομερής αναφορά για την περίπτωση της ΕΛΒΟ, οπότε απλά θα αναφέρω τα ερωτήματα που προκύπτουν από το παρασκήνιο της λειτουργίας της μέχρι να φτάσει στο σημείο που έφτασε σήμερα.

 1. Πόσο έπαιξε ρόλο ώστε να φτάσει σε αυτή την κατάσταση η ΕΛΒΟ το γεγονός ότι τα έργα από τις συμβάσεις των αμυντικών προγραμμάτων προς την ΕΛΒΟ, που ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, αντί να εκτελεστούν από την ίδια την ΕΛΒΟ ανατέθηκαν στη ΜΕΤΚΑ και στις άλλες εταιρείες του Ομίλου Μυτιληναίου; (Πίσσα και πούπουλα)
 2. Πόσο έπαιξε ρόλο ότι οι παραγγελίες για τις προμήθειες της ΕΛΒΟ δεν εκτελούνταν απʼ ευθείας από τους προμηθευτές και τους κατασκευαστικούς οίκους των υλικών, αλλά υπερκοστολογημένες μέσω τρίτων off shore εταιρειών, μεταξύ των οποίων και γνωστές από ήδη διερευνούμενα από τη Δικαιοσύνη σκάνδαλα, όπως π.χ. η κυπριακή Felmont κ.ά; (Πίσσα και πούπουλα)
 3. Ασχολήθηκε και διερεύνησε ποτέ κάποιος υπεύθυνος ότι κατά την αποχώρηση του κύριου Μυτιληναίου από την ΕΛΒΟ,  το γεγονός ότι παρέδωσε την εταιρεία με αρνητικά ίδια κεφάλαια, και κυρίως με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκαν όλες οι παραπάνω συμβάσεις κατά το χρονικό διάστημα που είχε το μάνατζμεντ της εταιρείας;
 4. Τον Δεκέμβριο του 2009 οι συνολικές υποχρεώσεις της ΕΛΒΟ ήταν 108 εκατομμύρια ευρώ. Τι μερίδιο αναλογούσε στον Όμιλο Μυτιληναίου και πώς διευθετήθηκε το θέμα αυτό παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα, όπως άγνωστο παραμένει το αν και με ποιον τρόπο έχει λυθεί η σύμβαση Ελληνικού Δημοσίου και Ομίλου Μυτιληναίου για το μάνατζμεντ της εταιρείας. Γιατί αν, σύμφωνα με τα στοιχεία, η σύμβαση αυτή δεν έχει καταγγελθεί από καμία εκ των δύο πλευρών, το Ελληνικό Δημόσιο έχει κάθε δυνατότητα να ζητήσει αποζημιώσεις για τα παραπάνω. Το Ελληνικό Δημόσιο έπραξε τα δέοντα ή απλά έκανε «μάγκα» τον Μυτιληναίο; Αν όχι γιατί δεν μπήκε φυλακή κανένας; (Πίσσα και πούπουλα)
 5. Οι εισαγγελικές αρχές  ξετίναξαν όπως όφειλαν τα γνωστά σκάνδαλα (Μερσεντές, ΜΑΝ, Felmont κ.λ.π.) στα οποία εμπλέκεται και η ΕΛΒΟ την περίοδο Μυτιληναίου; Εστίασαν  και στα δικαιώματα, στις υποχρεώσεις και στις ευθύνες του συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου κατά την περίοδο που είχε το μάνατζμεντ της εταιρείας; Αν όχι γιατί οι υπεύθυνοι λειτουργοί είναι ακόμα στη θέση τους; (Πίσσα και πούπουλα)
 6. Κατόπιν των παραπάνω, θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους πρόεδροι, διοικητές και διευθύνοντες σύμβουλοι που καθόρισαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρίας; (Πίσσα και πούπουλα)
 7. Πότε και από ποιους αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΛΒΟ; (Πίσσα και πούπουλα)
 8. Σκέφτηκε κανένας «φωτεινός» εγκέφαλος, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τον Ελληνικό Στρατό από το κλείσιμο της ΕΛΒΟ; (Πίσσα και πούπουλα)
 9. Από ποιους θα γίνονται οι μελλοντικές προμήθειες και ποιες ιδιωτικές εταιρίες θα επωφεληθούν; (Πίσσα και πούπουλα)
 10. Γιατί έχασε η ΕΛΒΟ τη συμμετοχή της στα άρματα μάχης Λέοπαρντ που θέλουν τα αραβικά κράτη; (Πίσσα και πούπουλα)
 11. Σε ποιους διαγωνισμούς θα μπορούσε να συμμετάσχει και ποιες συμβάσεις θα μπορούσε να υλοποιήσει αποκομίζοντας κέρδη; (Πίσσα και πούπουλα)
 12. Ποιος (Θέλω ονοματεπώνυμο) αποφάσισε το τίμημα στο οποίο θα πωληθεί; (Ξεβράκωμα, πίσσα και πούπουλα)
 13. Αληθεύουν οι ισχυρισμοί πρώην στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ ότι τα στοιχεία που λάμβανε για την ΕΛΒΟ ήταν λανθασμένα και βάση αυτών αποφασίστηκε να οδηγηθεί σε εκκαθάριση; (Πίσσα και πούπουλα και κρέμασμα στην πλατεία…)
 14. Ποιος θα υποστηρίξει τα οχήματα του Ελληνικού Στρατού με πολλά από αυτά να είναι ηλικίας 30 ετών, όταν όλοι οι ιδιώτες υποστηρίζουν με ανταλλακτικά οχήματα ηλικίας ως 10 ετών; (Πίσσα και πούπουλα)
 15. Θα αγοράσει ο Στρατός καινούργια και με πιο κόστος για το ελληνικό δημόσιο; (ρητορική ερώτηση χωρίς απάντηση)
 16. Θα περιμένουμε μέχρι τις 15 Μάη για να δούμε, τα κτίρια, οι εγκαταστάσεις, τα πανάκριβα μηχανήματα νέας τεχνολογίας που δόθηκαν στην ΕΛΒΟ ως αντισταθμιστικά ωφελήματα από την αγορά των Leopard σε ποια χέρια θα καταλήξουν για δέκα ψωρό- εκατομμύρια….  (Πίσσα και πούπουλα καθάρματα, προδότες!)
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s