Ξεβρακώνοντας τον Νταϊσεμπλούμ… (Jeroen Dijsselbloem) και τους γλύφτες του!…

Οι τελευταίες δηλώσεις του Γερούν Ντάϊσεμπλουμ (Jeroen Dijsselbloem) αποτελούν την ύψιστη ύβρη που μπορούσε να διαπράξει οποιοσδήποτε αξιωματούχος, οποιουδήποτε οργανισμού. Δείχνουν άτομο όχι απλά διαταραγμένο, άλλα με σοβαρά ψυχικά προβλήματα, μένος και εμπάθεια, αλαζονεία και προκατάληψη με σαφώς ρατσιστική ρητορική.

Μετά από επτά χρόνια οικονομικής ύφεσης και διάπραξης οικονομικών οργίων εις βάρος της Ελλάδας, έχει το θράσος να κάνει δηλώσεις αυτού του είδους. Το πιο απογοητευτικό για μένα προσωπικά, είναι ότι υπάρχουν συμπατριώτες μου εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος οι οποίοι δέχονται και στηρίζουν αυτές τις δηλώσεις αποδεικνύοντας ότι ο ραγιαδισμός και το μικροσυμφέρον καλά κρατεί ακόμα και σήμερα.  Είναι απαράδεκτο σήμερα μετά από όλα αυτά τα χρόνια να δημοσιεύονται απόψεις για το χρέος τόσο άσχετες, άκαιρες και ψευδείς, που υποδηλώνουν ουσιαστικά ότι υποκρύπτουν δόλο και όχι άγνοια. Είναι απαράδεκτο κάποιοι στην προσπάθεια τους να ασκήσουν αντιπολίτευση προς όφελος κάθε  «Κούλη» που προσπαθούν να δουν πρωθυπουργό, να κατηγορούν γενικά και συλλήβδην τον Ελληνικό λαό και κάθε τι Ελληνικό φτάνοντας ουσιαστικά στον καθαρό ανθελληνισμό….

Θα παραθέσω λοιπόν τα επιχειρήματα και τα στοιχεία σε απλή μορφή για να τα κατανοήσουν όλοι στην προσπάθεια μου να χτυπήσω και να καταπολεμήσω την άγνοια. Μετά από αυτό μένει ο δόλος και μένει να βρεθούν τα κίνητρα του καθένα που τον μεταχειρίζεται…

ΧΡΕΟΣ: Το χρέος δημιουργείται από την σύναψη οικονομικής συμφωνίας η οποία έχει τις εξής μορφές: α) Ενυπόθηκα δάνεια τα οποία συνάπτονται κυρίως μέσω διακρατικών συμφωνιών και έχουν σαφείς ρήτρες επιτοκίων και καταβολής δόσεων και χρονικής διάρκειας. β) Ομολογιακά δάνεια τα οποία συνάπτονται  μεταξύ κρατών και ιδιωτών επενδυτών. Αυτά διακρίνονται για την τοξικότητα  και για τις αδιαφανείς συμφωνίες (κοινή συναινέσει). Το μέγιστο του ποσοστού του χρέους της Ελλάδας είναι αυτής της μορφής και, αυτό είναι επιλογή των «επενδυτών» και όχι του Ελληνικού κράτους. Αυτοί προτιμούν την έκδοση «αέρινων» ομόλογων και όχι  κανονικά και άρα ενυπόθηκα δάνεια.  Γιατί έτσι παριστάνουν τους επενδυτές και όχι τους τοκογλύφους δανειστές. Για να κρύβουν τα δάνεια, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα εξαντλούσαν το χαμηλό πιστωτικό όριο της χώρας, το οποίο δεν τους συνέφερε, τη στιγμή που ήθελαν να «σπρώχνουν» διαρκώς νέα ποσά. Ταυτόχρονα, κρυπτόμενοι σαν «επενδυτές» πίσω από την έννοια της «επένδυσης», κατόρθωναν και διεκδικούσαν αποδόσεις, οι οποίες, αν αποτυπώνονταν σε τόκους, θα ήταν παράνομες και κάποιοι «δανειστές» μας θα έπρεπε να πάνε στη φυλακή για τοκογλυφία…

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ «ΧΡΕΟΣ»:  Αποτελεί τη μεγαλύτερη ανοησία, άλλα και μέγιστο δείγμα όχι απλά ημιμάθειας, άλλα αναπαραγωγή ανθελληνικής ρητορικής που αποσκοπεί στην απόκρυψη των πραγματικών υπευθύνων, η άποψη ότι το υπέρογκο χρέος του μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ, πήγε στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων….. (Οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιξαν το ρόλο τους ο οποίος περιγράφεται στην «Πτώση του Δόγματος», άλλα η μισθοδοσία τους πάντα καλυπτόταν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό). Θέτω σκέψεις που στοιχειοθετούνται προς προβληματισμό όσων έχουν τη βούληση και το επίπεδο να το πράξουν: 1) Αγορές του «αιώνα» σε τιμές «χιλιετίας» οπλικών συστημάτων τα οποία αγοράστηκαν στις υψηλότερες τιμές συγκριτικά με τους «συμμάχους», και, «συμπτωματικά» από τις εταιρίες των ίδιων των «δανειστών».  2) Το «οργιακό πάρτυ» της Ολυμπιάδας. Κανείς δεν ξέρει υπεύθυνα να δηλώσει ποιο είναι το τελικό κόστος και το χρέος που μετακύλησε στο Δημόσιο. Η υπερκοστολόγηση των Ολυμπιακών έργων όπου πληρώσαμε τρία και φτιάξαμε ένα….  Τα «μιστα» των golden boys της «Γιάννας» που παράδοξα δεν προβλημάτισε κανέναν νεοφιλελεύθερο fun του «Κούλη» όσο ενόχλησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι….  3) Σχεδόν το σύνολο όλων των Δημόσιων Έργων. Κάθε μεγάλη κατασκευή που υπογράφτηκε από κάθε κυβέρνηση απέδωσε το έργο σε μεγάλες εταιρίες των «δανειστών» (Γερμανία, Γαλλία, Αμερική), και, σε κονσότριουμ της εγχώριας ελίτ με σύμπραξη με τις ίδιες χώρες. Εδώ περιλαμβάνονται έργα υποδομής, (δρόμοι, γέφυρες, εξοπλισμοί) Είναι αποδεδειγμένο ήδη ότι ο τριπλασιασμός της τιμής ήταν το «πάτωμα» και όχι το «ταβάνι»….

ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ: 1) Υποτίμηση δημόσιας περιουσίας και μετατροπή της σε ένα «φτηνό πακέτο» έτοιμο προς λεηλασία. 2) Λεηλασία εγχώριας αγοράς και κυριαρχία ξένων κονσότριουμ. 3) Ακριβότερα είδη πρώτης ανάγκης σε όλη την ΕΕ. 4) Καταστροφή εσωτερικής παραγωγής. 5) Διόγκωση ανεργίας. 6) Υποχρεωτική μετανάστευση άνω των 500,000 συμπατριωτών μας. 6) Αυτοκτονία απροσδιόριστου αριθμού συμπατριωτών μας. 7) Δημιουργία χιλιάδων αστέγων συμπατριωτών μας, χωρίς τη δυνατότητα χρήσης Hot spot…. 8) Ελαχιστοποίηση της αγοραστικής δύναμης. 9) Διάλυση της μεσαίας τάξης. 10) Ουσιαστική απώλεια κάθε ασυλίας και κυριαρχίας της πατρίδας και παράδοση της στους τοκογλύφους.

Προειδοποίηση σε όλους: Οι καιροί είναι κρίσιμοι! Αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθείτε να διαλέξετε πλευρά….. Επιλέξτε σοφά…. Ουδεμία ευθύνη θα υπάρξει για τη λάθος επιλογή!…..

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s