Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Ερντογάν για αλλαγή συνόρων και αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η 15η Ιουλίου είναι ο δεύτερος πόλεμος για την Ανεξαρτησία του τουρκικού έθνους. Ας το γνωρίζουμε ως τέτοιο. Μας απείλησαν με τις Σέβρες το 1920 και μας έπεισαν να δεχθούν την Λοζάνη το 1923. Ορισμένοι προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν παρουσιάζοντας τη Συνθήκη της Λοζάνης ως νίκη. Στη Λοζάνη, παραδώσαμε (τώρα ελληνικά) νησιά από τα οποία μπορείς να ακουστείς απέναντι (στην Τουρκία)».

Η αναφορά αυτή, πέρα από την υπεροψία άλλα και υστερία που αποπνέει έναντι της ελληνικής πλευράς, εντάσσεται πρωτίστως στην προσπάθεια του Ερντογάν να ανυψωθεί σε ρόλο εφάμιλλο με του Κεμάλ  ως προς την σύγχρονη τουρκική ιστορία και να αναγάγει την 15η Ιουλίου, ημέρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του, σε οιονεί εθνική επέτειο, ή μάλλον σε γενέθλιο ημέρα της «νέας Τουρκίας», όπως τη φαντάζονται οι ισλαμιστές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ήδη οι μαθητές των τουρκικών σχολείων υποδέχθηκαν τη νέα σχολική χρονιά με την παραλαβή ειδικού βιβλίου για τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, το οποίο προλογίζει ο Ερντογάν.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και που κρατήθηκε εκτός δημοσιότητας είναι ότι πριν τέσσερις ημέρες υπήρξε συνάντηση στην Νέα Υόρκη του Ερντογάν με τον Κίσσινγκερ και τον μεγαλοτραπεζίτη Ρότσιλντ… Μετά από αυτή τη συνάντηση υπήρξαν οι παραπάνω δηλώσεις και η ευθεία αμφισβήτηση της Συνθήκης της  Λοζάνης…

Η παραπάνω αποτελεί μία πολύ χρήσιμη πληροφορία για να γίνει γνωστό παντού πως αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η Παγκόσμια ελίτ, η τραπεζοκρατία, και η επιβαλλόμενη Παγκοσμιοποίηση δε θα έχουμε κανένα μέλλον σαν έθνος, σαν λαός και σαν χώρα…. Η υπόθεση απαιτεί ακριβή στοχοποίηση και όχι ανόητες διαμάχες μεταξύ «αριστερών» και «δεξιών» και άρα απόλυτη παρέκκλιση από τους στόχους….

Ποιοι είναι οι στόχοι;

Αυτοί οι αστοί είναι σήμερα οι εχθροί. Τα «άσπρα κολάρα», που λένε οι Αγγλοσάξονες. Η τραπεζοκρατία της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης, η οποία ελέγχει το παγκόσμιο τραπεζικό και εμπορικό σύστημα στον κόσμο. Οι έμποροι των όπου γης κατασκευασμένων προϊόντων των πολυεθνικών. Οι χρηματοδότες και τα αφεντικά της γραφειοκρατίας των Βρυξελών. Οι διαφθορείς της γενιάς που υπέταξε τους λαούς στις τράπεζες και τους επέτρεψε να τους λεηλατήσουν. Οι Μπαρόζο, οι Μέρκελ, οι Γιούγκερ, οι Σαμαράδες, οι Γιωργάκηδες, οι Βενιζέλοι και προσφάτως και ο Τσίπρας. (Οι τοπικές δωσιλογικές κυβερνήσεις ). Αυτοί, οι οποίοι μπορεί να λεηλατούν τα πάντα, αλλά ανησυχούν για την ειρήνη στην Ευρώπη, έχουν τύψεις για τη χαμένη γενιά, αλλά και «πονάνε» πρώτοι και περισσότερο και βέβαια «ξέρουν» να διαπραγματεύονται…
Αυτοί είναι οι εχθροί! Αυτούς πρέπει να αντιμετωπίσουμε! Αυτούς πρέπει να νικήσουμε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s