Άντε γαμήσου Μύριαμ…..

Όλοι οι αποτυχημένοι διαχειριστές – golden boys, θέλησαν και τελικά κατάφεραν να φύγουν «φορτωμένοι» με αποζημιώσεις, έτσι θέλει να εγκαταλείψει την αποτυχημένη διαχείριση και η σημερινή κυρίαρχη γενιά που απαρτίζεται από άτομα σαν την Μαρία Δαμανάκη. Λίγες στιγμές πριν την «έξοδό» της από την αποτυχημένη θητεία της στην εξουσία, προσπαθεί, μέσω εθνοπροδοτικών Μνημονίων, να διασφαλίσει τα κεκτημένα της εις βάρος των επόμενων. Η λεγόμενη εγχώρια ελίτ, που θέλει να πληρωθεί χρυσάφι ακόμα και για τα λάθη της!
Από την αρχή της ύπαρξής της αυτή η γενιά έδειξε τα δείγματα γραφής της. Ήταν μια γενιά, η οποία γεννήθηκε και έζησε μέσα στο ψέμα και στην προδοσία. Σε διεθνή κλίμακα, η ευρωπαϊκή γενιά, η οποία είχε την υποχρέωση να αντισταθεί στην αμερικανική κυριαρχία και δεν το έκανε. Ήταν η γενιά, η οποία όχι μόνον δεν αντιστάθηκε στους ξένους κυρίαρχους, αλλά τους λάτρεψε. Ήταν η γενιά, η οποία τη δειλία της την απέκρυπτε με διαδηλώσεις και μολότοφ. Στην πραγματικότητα ήταν η γενιά την οποία «γέννησε» ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στην Ευρώπη. Η γενιά, την οποία έλεγξαν απόλυτα οι Αμερικανοί, προκειμένου να εδραιώσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη. Τα περισσότερα από τα επιφανή της μέλη ήταν μόνιμοι θαμώνες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών από την ηλικία που τα παιδιά άλλων γενεών ανακαλύπτουν το σεξ και τις καφετέριες.
Ήταν η γενιά, που ακόμα και ο «σοσιαλισμός» της ήταν προσταγή των Αμερικανών καπιταλιστών να εκδηλωθεί, εφόσον τους συνέφερε ο διεθνισμός του. Χάρη στον «σοσιαλισμό» αυτής της γενιάς εξασφάλιζαν οι Αμερικανοί την μόνιμη παρουσία τους στην Ευρώπη. Όλα ένα «παραμύθι». Η επί πληρωμή «ευαίσθητη» γενιά, η οποία, μετά το τέλος των μεγάλων πολέμων, υποτίθεται ότι θα αντιπροσώπευε την «ωρίμανση» των ευρωπαϊκών λαών. Η γενιά, που μεγάλωσε, κατηγορώντας τους προηγούμενους για τον πόλεμο. Η γενιά, που μεγάλωσε, κατηγορώντας τους προηγούμενους για τον εθνικισμό τους. Η γενιά, που μεγάλωσε, κατηγορώντας τους προηγούμενους για τον ρατσισμό τους.
Η γενιά, που εξυπηρέτησε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, προκειμένου να πάρει το αμερικανικό «χρίσμα» εις βάρος των προηγούμενων. Η γενιά, που την υποταγή της στις ΗΠΑ την εμφάνισε σαν «κοσμοπολιτισμό». Η γενιά, που την προδοσία προς την πατρίδα της την ονόμασε «διεθνισμό». Η γενιά, που μπήκε νωρίτερα από όλες τις προηγούμενες στα πόστα. Η γενιά, που λάτρεψε τις ΗΠΑ και για «ξεκάρφωμα» έβγαζε το μεροκάματό της στα κάγκελα των αμερικανικών πρεσβειών, παριστάνοντας την «αντιαμερικανική».
Η γενιά, που φόρεσε ένα παλαιστινιακό keffiyeh και απαίτησε να την αναγνωρίζουν σαν «επαναστατική». Η γενιά, που έκανε πάντα ότι συνέφερε τους Αμερικανούς, αλλά το έκανε με «επαναστατικό» στυλ, ώστε να μην φαίνεται η δουλικότητά της… Μας το εξήγησε άλλωστε και ο Ψαριανός : «Εφόσον για να γίνουμε πλούσιοι ως επαναστάτες πρέπει να υπακούμε στους Αμερικανούς, ευνόητο είναι ότι στην αντίθετη περίπτωση θα καταλήξουμε φτωχοί και «μαλάκες»»… Μας το εξήγησε και η Ρεπούση : Να μην γινόμαστε ασεβείς στις νεοταξικές υποδείξεις, αν δεν θέλουμε να «συνωστιζόμαστε» στις αποβάθρες.
«Σοσιαλισμός», «διεθνισμός», «φιλοσιωνισμός», «ευρωπαϊκή ένωση» κλπ: ήταν «οράματα» άνωθεν επιβεβλημένα και η γενιά αυτή τα «μοσχοπουλούσε» σαν «προϊόντα» αγώνων, κοινωνικών ευαισθησιών και γνώσεων. Έτσι «προόδευσαν»: Γρήγορα και με «πλάτες». Πριν συμπληρώσουν τα είκοσί τους χρόνια ήταν χαφιέδες πρεσβειών. Πριν συμπληρώσουν τα σαράντα τους χρόνια είχαν αναρριχηθεί στις κορυφαίες θέσεις εξουσίας. Δεν ήταν ακόμα σαράντα χρόνων ο Σαμαράς, όταν αναλάμβανε στην πιο δόλια κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης το τρομερό Υπουργείο Εξωτερικών! Παπανδρέου, Λαλιώτης, Δαμανάκη ανέλαβαν τεράστια πόστα σε ηλικίες, που σήμερα άλλοι ακόμα σπουδάζουν.

Όλα αυτά δεν ήταν τυχαία. Από τη δεκαετία του ’80 μονοπωλούν τα πάντα. Κάποιοι παλιοί πιέστηκαν τότε για να εγκαταλείψουν τα πόστα τους προς χάρη των νέων. Ποιοι τους πίεσαν; Ποιοι μπορούσαν να πιέσουν σ’ αυτόν τον βαθμό εκτός από τους Πλανητάρχες; Μέσα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ έπαιρναν τα «χρίσματα» και τις θέσεις εξουσίας. Πρώτο «τραπέζι» στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Όλοι συνομήλικοι ομοϊδεάτες «ηθοποιοί», που παρίσταναν τους «δεξιούς» και τους «αριστερούς», παρ’ όλο που υπηρετούσαν τα ίδια αφεντικά. Στην ίδια Λέσχη «αντρώθηκαν» πολιτικά ο «σοσιαλιστής» Γιωργάκης με τον «δεξιό» Σαμαρά. Ο «σοσιαλιστής» Στουρνάρας με τον «δεξιό» Αλογοσκούφη.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s