Η άποψη των νεοφιλελεύθερων:»Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο λαός της»

Αμέσως μετά το περιβόητο Brexit, ανέβηκε ένα άρθρο σε ιστοχώρο με τίτλο:»Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο λαός της». (http://www.o-klooun.com/anadimosiefseis/to-provlima-tis-elladas-einai-o-laos-tis) με συντάκτη τον Λεωνίδα Καστανά. Στο συγκεκριμένο άρθρο, ουσιαστικά αναφέρεται ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλη την κατάσταση που βιώνουμε είναι ο Ελληνικός λαός και κανένας άλλος…. Αναφέρει βέβαια κάτι φληναφήματα περί συνδικαλιστών και πολιτικών άλλα η κατάληξη είναι πάλι ότι ο λαός φταίει πάλι γιατί αυτός τους επέλεξε…..

Αν θα έπρεπε να δώσω απάντηση σε όλες αυτές τις καθοδηγούμενες νεοφιλελεύθερες, ελιτίστικες, «μενουμεευρωπικές» ανοησίες με μία πρόταση, αυτή θα περιλάμβανε αυτή του Μπέρτολντ Μπρεχτ: «Αυτοί που μας ‘κλέψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι»….

Για να τελειώνουμε μια και για πάντα με τους εραστές της Ευρωπαϊκής ιδέας όπως αυτή ενσαρκώνεται από την μετάλλαξη της η οποία ονομάστηκε Ε.Ε, χρήσιμο είναι να ξεκαθαρίσουμε την απόλυτη πραγματικότητα την οποία είτε δεν την γνωρίζουν λόγω άγνοιας, είτε την παραβλέπουν λόγω συμφέροντος:  Οι Ευρωπαίοι, που σήμερα μας «μαλώνουν» για τις «σπατάλες» μας, είναι οι κύριοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το εξωτερικό μας χρέος. Τα άπειρα χρήματα του εξωτερικού μας χρέους δεν μπήκαν σε κάποια ελληνικά «σεντούκια». Ευρωπαϊκές τράπεζες τα έδωσαν και ευρωπαϊκές εταιρείες τα εισέπραξαν. «Πέρασαν» από την ελληνική οικονομία, αλλά δεν «στάθηκαν» σ’ αυτήν. Οι ίδιοι άνθρωποι, που μας τα έδωσαν, ήταν οι ίδιοι που τα ξαναπήραν…. (Παραδείγματα άπειρα και πολλά αναφέρονται στην «Πτώση του Δόγματος»)

Ο δήθεν πανικός και οι υστερίες των Βρυξελών αποκαλύπτουν πολιτικές αγωνίες και όχι οικονομικές ανασφάλειες. Ποια είναι η κύρια αγωνία τους; Ότι η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση θα αποκαλύψει τα εγκλήματά τους. Ότι δηλαδή, μετά από έναν «μαραθώνιο» λεηλασίας των ασθενέστερων κρατών από τους ισχυρότερους εταίρους καταλήξαμε στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν γνωστό εκ των προτέρων, εφόσον είχε εξ’ αρχής δρομολογηθεί γι’ αυτόν τον λόγο. Περί αυτού πρόκειται. Το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πολιτικών των Βρυξελών ήταν η «κατάκτηση» των ασθενέστερων εταίρων από τους ισχυρότερους. Τώρα, με τις «υστερίες» κατά της Ελλάδας, απλά χτυπάνε το «σαμάρι» για ν’ ακούσει το «γομάρι». Χτυπάνε τον ασθενέστερο, για ν’ ακούσουν και οι υπόλοιποι αδύναμοι. Χτυπάνε την Ελλάδα, για ν’ «ακούσει» η Ιταλία, η Ισπανία και τα άλλα τα «παιδιά».

Τα εξωτερικά χρέη των κρατών κυρίως της Μεσογείου αποκαλύπτουν τη ζοφερή πραγματικότητα για τους λαούς τους. Λεηλατήθηκαν… και τώρα αυτοί, που τα λεηλάτησαν, φοβούνται τις αντιδράσεις τους. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν στήσει μια παράσταση «τρόμου» και ωμού εκβιασμού. Προκειμένου να μην αντιδράσουν, θα επιχειρήσουν να τους τρομοκρατήσουν με την «πτώχευσή» τους. Τα εξωτερικά χρέη των κρατών ήταν στην πραγματικότητα τα «ουίσκι» και τα «καθρεπτάκια», που πούλησαν στους «Ινδιάνους», προκειμένου να τους αφαιρέσουν τη γη τους. Ξαφνικά κυρίαρχοι λαοί βρέθηκαν να είναι «φιλοξενούμενοι» στις πατρίδες τους. «Φιλοξενούμενοι», γιατί κάποιοι τραπεζικοί «βρυκόλακες» τους αφαίμαξαν και στη συνέχεια τους αφαίρεσαν τις ίδιες τις πατρίδες τους…

Ο συντάκτης μετά την προσήλωση του στην ΕΕ, συνεχίζει με κατηγορίες προς τους Έλληνες πολίτες σε κάθε επόμενη παράγραφο του. Τους κατηγορεί ως φασίστες (!) και ως αποπροσανατολισμένους, επειδή στις κινητοποιήσεις  βρίσκονται ετερόκλητα τμήματα της κοινωνίας,  αναφέροντας ειρωνικά τα τμήματα που έχουν στρέψει την αρνητική κριτική επάνω τους περιγράφοντας τα σαν να είναι ο απόλυτος κανόνας…. Κάνει μία επικριτική αναφορά στους συνδικαλιστές χωρίς να εστιάσει στο ότι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι της απραξίας, της αδιαφορίας, της απογοήτευσης του κόσμου και της σταδιακής αποχής του από τις πουλημένες κινητοποιήσεις των εργατοπατέρων επί πληρωμή… Απόδειξη οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη Γαλλία όπου ήταν όλα αποτέλεσμα δράσης των συνδικάτων. Όμως για τον συντάκτη απόλυτα υπεύθυνος είναι ο ….. λαός……

Συνεχίζει με τρόπο ακόμα πιο προκλητικό, να κατηγορεί τον Ελληνικό λαό για το αίσχος της μεταπολίτευσης , παραβλέποντας να αναφέρει ποιος τη δημιούργησε, ποιοι μεγαλούργησαν, ποιοι ωφελήθηκαν, ποιοι και γιατί διέλυσαν ολοσχερώς την παιδεία, ποιοι εκμηδένισαν την παραγωγή, ποιοι όχι μόνο προέβαλαν άλλα και επιδότησαν τα πρότυπα για να μην υπάρχει αυτάρκεια στην αγροτική παραγωγή, δεν αναφέρει καν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι των «τρεις και εξήντα» του 70, δεν έπαιρναν ούτε μία δραχμή σαν φακελάκι, ενώ οι πολυπληθέστεροι υπάλληλοι πολυτελείας -που διόρισαν αυτοί που δεν αναφέρει ο συντάκτης- το έκαναν κανόνα.

Ο Ελληνικός λαός  δεν είναι λαός ηλιθίων. Συμφωνώ σε αυτό το σημείο με τον συντάκτη.  Διαφωνώ κάθετα όμως στην αιτιολόγηση του. «Ξέρει καλά ότι το προηγούμενο μοντέλο ηττήθηκε. Δεν θέλει όμως να το παραδεχτεί» υποστηρίζει ο Λεωνίδας Καστανάς….Αυτό αποτελεί και λάθος, άλλα και ύβρη! Η αλήθεια είναι ότι ο Ελληνικός λαός αυτή τη χρονική στιγμή που είναι ο αυτήκοος μάρτυρας της παράδοσης της χώρας από το εγχώριο πολιτικό σύστημα και την τοπική ελίτ, στους κερδοσκόπους, στα funds και στους διάφορους «οργανισμούς» καταλαβαίνει πλήρως τι γίνεται. Οι εποχές της χρυσής μεταπολίτευσης της πασοκοκρατορίας και της μεγάλης φιλελευθεροκρατίας, τελείωσαν. Δεν έχουν να διορίσουν και να χρυσώσουν άλλο τον κομματικό τους στρατό. Αντίθετα, ξερίζωσαν μεγάλο αριθμό για να καταστήσουν αναποτελεσματικό τον δημόσιο τομέα για να τον δώσουν προς εκμετάλλευση εργολαβικά σε ξένα funds. Ο κόσμος τα βλέπει αυτά και δεν του αρέσουν. Οι δήμοι που περιγράφει ο κύριος, δεν είναι σε φάση ούτε για τα βασικά γιατί ο «Καλλικράτης» που δημιούργησαν και εφάρμοσαν οι «δικοί» του, δεν επιτρέπουν καμία αυτονομία ούτε για τα πιο απλά.

Ο εν λόγω κύριος βαφτίζει «φασισμό» οποιαδήποτε προσπάθεια αντίδρασης του Ελληνικού λαού απέναντι σε όλα αυτά που πάνε να επιβάλλουν, ουσιαστικά προτείνει την απαξίωση του πολιτικού συστήματος έναντι των πιστωτών που «ξέρουν» αυτοί….. Και να ακολουθήσουν τις δυσβάσταχτες λύσεις που προτείνουν γιατί αυτές θα αποδώσουν, όσο δύσκολες και αν είναι…  Και το καλύτερο το άφησε για το τέλος:

«Ας αποδεχτεί ότι ο πρότερος μη έντιμος βίος του (ΣΣ: του Ελληνικού λαού)  συνεπάγεται και επιτήρηση και τεχνική βοήθεια και συμβουλές από τους ξένους που μάλλον καλύτερα τα κατάφεραν στο χωριό τους.

Διαφορετικά, θα κυλιέται μέσα στα σκουπίδια, τη βία, το φασισμό και τη φτώχια που επέρχεται. Και θα νομίζει ότι έτσι αντιστέκεται.»

Ο επίλογος του δηλαδή αναφέρει επί λέξη, ότι αν δε δεχτούμε την επιτήρηση, την «τεχνική» βοήθεια και τις συμβουλές (δηλαδή: επιβολές, εκβιασμούς, απειλές, εξευτελισμό), θα κυλιόμαστε στα σκουπίδια από την ανέχεια και τον φασισμό….

Λίγο ντροπή ρε….. Λίγη τσίπα….. νεοφιλελεύθερος εμετός, ραγιάδες για πάντα…… Προσκυνήσατε το άθλιο και φιλάτε κατουρημένες ποδιές υβρίζοντας, ψευδόμενοι, παραχαράσσοντας, απειλώντας, λοιδορώντας, δημιουργείτε εσφαλμένες εντυπώσεις, στοχεύετε στην περαιτέρω απογοήτευση και ολοκληρωτική ψυχολογική καθυπόταξη του Ελληνικού λαού, είστε η αιχμή του δόρατος της προπαγάνδας με στόχο να καταβάλετε τελείως τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας…

Αυτοί που επικροτείτε είναι απλά:

«Από θαμπούς δερβίσηδες και στέρφους μαναταρίνους,

κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.»

Το μόνο που είστε τελικά όμως είναι:

 

«Χαρά στους χασομέρήδες! Χαρά στους Αρλεκίνους!

Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα

ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι

κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα

των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι

και Μαμμωνάδες βάρβαροι και χαύνοι λεβαντίνοι

λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι

και οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη!» («Γύριζε»- Κωστής Παλαμάς)

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s