Είναι «κατευθυνόμενα» τα επεισόδια;

702rdlkdrilyu

Το σύστημα σήμερα στην κυριολεξία διασκεδάζει με τις βίαιες αντιδράσεις των διαδηλωτών…

Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικό πράγμα για το σύστημα από τις σημερινές αντιδράσεις διαμαρτυρίας. Διασκεδάζει το σύστημα, κάθε φορά που βλέπει τους νέους να αντιδρούν βίαια. Διασκεδάζει, κάθε φορά που τους βλέπει να κατασκηνώνουν στην Piazza del Sol ή την Πλατεία Συντάγματος, νομίζοντας ότι «εκστρατεύουν» κατά του συστήματος. Θα συνεχίσει να τους ωθεί στην ανεργία και στην πείνα των 200 ευρώ για όσο διάστημα βλέπει αυτές τις αφελείς αντιδράσεις, για όσο διάστημα τους βλέπει να σπάνε τζαμαρίες και να καίνε σκουπιδοτενεκέδες, νομίζοντας ότι το απειλούν! Για όσο διάστημα αντιδρούν με κινήσεις ενστικτώδεις, οι οποίες είχαν νόημα τον Μεσαίωνα, αλλά όχι σήμερα. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα είχε νόημα να βγουν οι λαοί και να τα «σπάσουν», αλλά όχι τώρα. Τότε είχε νόημα και γι’ αυτόν τον λόγο το σύστημα ήταν απίστευτα σκληρό κάθε φορά που υποπτευόταν τέτοια προσπάθεια.

Σήμερα αυτού του είδους ο «πόλεμος» όχι μόνον δεν το απειλεί, αλλά στην πραγματικότητα έναν τέτοιο «πόλεμο» τον προκαλεί το ίδιο το σύστημα. Το ίδιο το σύστημα προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα άγρια ένστικτα των ανθρώπων, για να τους παγιδεύσει. Το ίδιο το σύστημα προσπαθεί να βγάλει τους νέους στους δρόμους, για να τους «διδάξει» αυτά, που θέλει να γνωρίζουν, για να τους δείξει ότι δεν υπάρχει λύση εκτός από αυτό και άρα να τους υποτάξει. Αποδείξεις υπάρχουν άφθονες και ατελείωτες που τις ζήσαμε όλοι μπροστά στα μάτια μας. Το βίντεο που αναρτώ είναι μία από αυτές. Ο συστημικός «κουκουλοφόρος» βγάζει την κουκούλα μπροστά από τον άντρα των ΜΑΤ για να τον … αναγνωρίσει και να μην είναι τόσο….»βίαιος»…. Από την ίδια διαμαρτυρία της 8/5/2016 κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού, οι προσαγωγές ήταν πολιτών Ιράν, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας και Κύπρου!!!!! (και δύο Ελλήνων…) Η καθοδήγηση οφθαλμοφανής και φανερή όσο και αν προσπαθούν να το κρατήσουν κρυφό….

Το σύστημα «παίζει» για  μερικές ημέρες το παιχνίδι του «πολέμου» μ’ αυτούς και μετά θα τους στείλει στα σπίτια τους. Θα καταναλώσει μερικά δακρυγόνα για την παράσταση και μετά θα τους στείλει στα σπίτια τους. Θα τους στείλει, όμως, αφού τους έχει πείσει ότι δεν γίνεται τίποτε, αφού τους έχει υποσχεθεί ότι θα τους εξασφαλίσει δικαίωμα ακόμα και για επανάληψη του «μαθήματος» – για όσους δεν το κατάλαβαν. Θα τους επιτρέπει να το επαναλαμβάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να το καταλάβουν!… Τόσο δημοκρατικό είναι το σύστημα σήμερα. Θα σε εκπαιδεύσει όσες τζαμαρίες κι αν χρειαστεί να σπάσεις, μέχρι να μάθεις. Συνειδητά επιτρέπει τις βιαιοπραγίες, εφόσον δεν τιμωρεί κανέναν από τους ταραξίες. Αυτό είναι το κόλπο. Θα τους «κουράζει» στους ψευδοαγώνες μέχρι να τους εξουθενώνει και να γυρίζουν στα σπίτια τους και στη μιζέρια τους. Όταν θα ανακτούν τις δυνάμεις τους, θα επαναλαμβάνεται το ίδιο! Κανένα κέρδος από καμία νέα αντίδραση.

Κάθε νέα ήττα των «πρωταγωνιστών» των δρόμων θα απογοητεύσει τους «παρατηρητές» του καναπέ. Κανένας δεν θα έχει λόγο να ρισκάρει τίποτε σε έναν αγώνα, ο οποίος εξ’ αρχής δείχνει χαμένος. Αυτή η βίαιη αντίδραση είναι τόσο λάθος όσο λάθος είναι να προσπαθήσεις να χτυπήσεις ένα avatar με τις γροθιές σου. Να το κυνηγάς και να νομίζεις ότι, αν το πιάσεις, θα το εξοντώσεις με τη δύναμή σου. Να το κυνηγάς και κάθε φορά, που αποτυγχάνεις να το πιάσεις, να ζεις με την ελπίδα ότι θα το καταφέρεις την επόμενη φορά. Να ζεις με το όνειρο του σκύλου, ο οποίος νομίζει ότι σε κάποια στιγμή θα πιάσει τη σκιά του. Αυτό έχει καταφέρει το σύστημα. Βάζει τους νέους σε ένα virtual περιβάλλον και τους ωθεί στο να αντιδράνε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο της βίας.

Αυτός είναι ένας τρόπος παντελώς λάθος, εφόσον οι εχθροί πλέον είναι τρισδιάστατα ομοιώματα ανθρώπων. Ομοιώματα κοινωνικών αντιπάλων, εφόσον το σύστημα χρησιμοποιεί αναλώσιμα. Οι υπάλληλοί του παριστάνουν τους εχθρούς των λαών και οι λαοί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Όταν σε βάζουν να ελπίζεις, ψηφίζοντας ανάμεσα στους υπαλλήλους τους τούς «ηγέτες» σου, είναι θέμα χρόνου να παγιδευτείς για πάντα. Όταν κυνηγάς τους διάφορους Σόιμπλε, Μέρκελ και Τόμσεν, νομίζοντας ότι εξαιτίας τους υποφέρεις, θα την πατήσεις. Το σύστημα, κάθε φορά που θα τους πιάνεις, θα τους αντικαθιστά με νέους. Άδεια «πουκάμισα» ενός εχθρού που δεν τον γνωρίζεις θα μένουν στα χέρια σου. Αιωνίως μπορεί να γίνεται αυτό για όσο διάστημα δεν καταλαβαίνεις τι παίζεται.

Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Άλλοι μας «κυβερνάνε» και άλλοι είναι τα αφεντικά του Κόσμου. Άλλοι φαίνονται σαν δυνάστες του Κόσμου και άλλοι κρύβονται πίσω από αυτούς. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σήμερα σε σχέση με το παρελθόν. Κάποτε αυτός, τον οποίο έβλεπες ως εκφραστή του κακού, ήταν πράγματι ο εχθρός σου. Σήμερα αυτό δεν ισχύει. Ο σημερινός «κακός» είναι ένας «ηθοποιός». Ένας έμμισθος «υπάλληλος» των ισχυρών και ο οποίος δεν διαφέρει από εκείνον που ταλαιπωρεί. Είδωλα εξουσίας είναι τα «ζωντανά» τύπου Μπαρόζο ή Βαν Ρομπάι.

Αυτή είναι η επιτυχία του συστήματος, αλλά και το ρίσκο του. Βάζει μπροστά στους ανθρώπους είδωλα και οι άνθρωποι αυτά κυνηγάνε. Οι πραγματικά ισχυροί αυτού του κόσμου γελάνε, βλέποντας τον κόσμο να λατρεύει ή να μισεί τις «μαριονέτες» τους. Διασκεδάζουν με την αφέλεια των ανθρώπων στις κλειστές τους τις Λέσχες. Έχει πάψει να ενδιαφέρει τους ίδιους η διασημότητα του «σωτήρα» και αρκούνται στο να παράγουν «σωτήρες» με τον τόνο. Πουθενά δεν εκτίθενται οι ίδιοι, εφόσον παντού εμφανίζονται ως είδωλα κάτι φουκαράδες τύπου Ομπάμα. Στους εαυτούς τους προσφέρουν μόνον τη διασημότητα των φιλάνθρωπων. Μόνον σαν «φιλάνθρωποι» και «ευεργέτες» εκτίθενται στη δημόσια θέα.

Όμως, αυτό το κόλπο των αναλώσιμων «ειδώλων» έχει αξία για όσο διάστημα οι λαοί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει… Για όσο διάστημα δεν καταλαβαίνουν ποιοι δίνουν εντολές βασανισμού σ’ αυτούς, οι οποίοι παριστάνουν τους μισητούς βασανιστές. Για όσο διάστημα οι λαοί δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται το control room αυτού του κόσμου. Αν το καταλάβουν αυτό, θα κερδίσουν τη μάχη μέσα σε λίγες ώρες.

Αυτό είναι το σύστημα της Νέας Τάξης. Αυτή είναι η τελική μορφή του κοινοβουλευτισμού, όπως τον βελτίωσαν οι θαμώνες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Όπως εύκολα πλέον μπορεί να γίνει αντιληπτό , αυτό ήταν ένα ρίσκο. Ένα μεγάλο ρίσκο για το σύστημα. Για να λειτουργεί, απαιτείται να υπάρχει άγνοια στον κόσμο και αυτό δεν είναι πάντα σίγουρο. Το σύστημα έκανε λάθη και σήμερα είναι η κατάλληλη ώρα να τα πληρώσει. Το σύστημα, το οποίο για τη δική του ευκολία έκανε τον κόσμο ολόκληρο ένα «χωριό», κινδυνεύει να την «πατήσει». Αυτό, το οποίο έκανε, ώστε με την ελάχιστη προσπάθεια να ελέγχει τον κόσμο ολόκληρο, θα γίνει μπούμερανγκ, γιατί μια πιθανή αντίσταση του κόσμου σήμερα -απ’ όπου κι αν αυτή ξεκινήσει- εύκολα μπορεί να γίνει παγκόσμια.

Αυτό είναι το γεγονός που δε θέλουν ούτε να το σκέφτονται…. Και πολύ καλά κάνουν γιατί αυτό ακριβώς είναι που θα τους προσφέρουμε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s