Μαρξισμός, Αριστερά και μετανάστευση

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, έγινε μεγάλος «ντόρος» για τις δηλώσεις της Οννεδίτισας τηλεπερσόνας Παπαγγελή, η οποία στα δεκαπέντε της διάβασε τον Μαρξ και διαπίστωσε ότι έλεγε βλακείες….

Με μία όμως προσεκτικότερη ανάλυση από κάποιον που μελέτησε τον Μαρξ και ανέλυσε τη σημερινή κατάσταση οδηγούμαστε σε αξιοπρόσεκτα συμπεράσματα. Ο ρόλος και η λειτουργία της Αριστεράς  στη χώρα μας, άλλα και παγκοσμίως έχει έντονες διαστρεβλώσεις όσο αφορά την συμπεριφορά της στο φαινόμενο της μετανάστευσης πληθυσμών.

Συγκεκριμένα:  Η Αριστερά  πρωταγωνιστεί στους αγώνες υπέρ των «λαθρομεταναστών».
Το σύνολο της Αριστεράς η οποία από τη φύση της -καλώς ή κακώς- έχει εξειδικευμένο ταξικό χαρακτήρα. Θεωρητικά είναι ο χώρος της εργατιάς. Ούτε καν των εργαζομένων γενικά, εφόσον μέσα σ’ αυτήν την αχανή τάξη των εργαζομένων ανήκει και η «μπουρζουαζία», την οποία η Αριστερά και ειδικά το ΚΚΕ υποτίθεται ότι εχθρεύεται. Οι εργάτες είναι το «αντικείμενο» της Αριστεράς. Οι εργάτες, οι οποίοι πρακτικά είναι οι μόνοι που απειλούνται απευθείας με αφανισμό εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών.
Γιατί;
Γιατί οι μετανάστες, ακόμα και στην απόλυτη δυστυχία τους, είναι «θανατηφόροι» για την τοπική εργατική τάξη. Δεν είναι μόνον άμεση η απειλή, επειδή διεκδικούν τις δικές της θέσεις εργασίας.
Απειλούν με τις φλέγουσες ανάγκες τους τα «κεκτημένα» της εργατικής τάξης. Απειλούν με την αγωνία τους για επιβίωση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καταστρέφουν με λίγα λόγια το σύνολο του εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο κατακτήθηκε με άπειρο κόπο και θυσία, για να προστατεύει τους πιο αδύναμους παράγοντες της οικονομικής λειτουργίας. Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θίγονται ελάχιστα από την παρουσία των λαθρομεταναστών και οι ταξικοί «εχθροί» της Αριστεράς άλλα και του ΚΚΕ,  όχι μόνον δεν έχουν ζημιές, αλλά αντίθετα έχουν κέρδη!  Μεγάλα κέρδη!
Οι λαθρομετανάστες λοιπόν, δεν διεκδικούν τις θέσεις των Πανεπιστημιακών ή των Αρεοπαγιτών, ώστε να απειλούν το σύνολο των εργαζομένων. Τις θέσεις των εργατών διεκδικούν και αυτό για κάποιους είναι επωφελές. Έχουν κέρδη οι ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ, όταν μπορούν με μέσον τους μετανάστες να απειλούν και να εκβιάζουν τους εργάτες τους. Όταν μπορούν να τους απειλούν με απολύσεις, έχοντας ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο ένα ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο «διψάει» για δουλειά, έστω και σε συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. Αυτή η διαθεσιμότητα, ακόμα κι όταν δεν τίθεται σε χρήση, βυθίζει τους εργάτες σ’ αυτόν τον «Μεσαίωνα».

Όμως, εκτός από αυτούς έχουν κέρδος και οι ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ. Οι πλούσιοι, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την παραγωγική διαδικασία. Οι μπουρζουάδες του εμπορίου, της «διαπλοκής» του Τύπου, των Καναλιών ή των υπηρεσιών. Τεράστιο κέρδος -καί άμεσο καί έμμεσο-. Άμεσο, γιατί τους συμφέρει ο κηπουρός τους να είναι Πακιστανός και άρα «τζάμπα». Τους συμφέρει η υπηρέτριά τους να είναι Φιλιππινέζα και άρα «τζάμπα». Τους συμφέρει ο μπογιατζής της βίλας τους να είναι Αλβανός και άρα «τζάμπα». Τους κάνει «οικονομία» ο μετανάστης και η Αριστερά, φροντίζει η οικονομία να γίνεται μόνιμη. Έμμεσο κέρδος έχουν, γιατί αυτό συμφέρει τα αφεντικά τους. Έχει κέρδος ο «διαπλεκόμενος» μεγαλοαστός από τη λαθρομετανάστευση, όταν είναι δεδομένο ότι αυτή συμφέρει το «αφεντικό» του. Ό,τι συμφέρει τον Σόρος, συμφέρει και τον Μπόμπολα.

Το χρήσιμο συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι η στάση της Αριστεράς απέναντι στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι «προϊόν» κατόπιν παραγγελίας κάποιων και όχι ιδεολογική άποψη.
Ιδεολογικά θα έπρεπε η Αριστερά να είναι ο χειρότερος και πιο βίαιος εχθρός των λαθρομεταναστών.
Πιο βίαιη ακόμα και από τους ακροδεξιούς, αν υποθέσουμε ότι μέσα στους κόλπους της Ακροδεξιάς βρίσκονται και τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών ή των πλουτοκρατών, οι οποίοι επωφελούνται από τη λαθρομετανάστευση.
Η Αριστερά για ιδεολογικούς λόγους θα έπρεπε να θέτει τους μηχανισμούς της στην υπηρεσία των συμφερόντων των εργατών και άρα να τους στρέφει εναντίον των λαθρομεταναστών.
Θα έπρεπε να καταγγέλλει καθημερινά τη λαθρομετανάστευση και ως σταλινικός χώρος να τους απειλεί ακόμα και με βία. Να απειλεί με «επανάσταση» ακόμα και το ίδιο το αστικό σύστημα, το οποίο τους περιθάλπει και τους «φιλοξενεί»…

Άρα η Αριστερά, αναγκαστικά,  εκτός από τους ιδεολογικούς της «φίλους» πρέπει να έχει και επαγγελματικούς «φίλους». Εκτός από τους οπαδούς της έχει και πελάτες. Άρα σε αυτήν της  την  κατάσταση πρέπει εμείς να αναζητήσουμε αυτά, τα οποία πάντα αναζητά κάποιος σοβαρός ερευνητής σε τέτοιες περιπτώσεις….

Και εδώ ερχόμαστε να τοποθετήσουμε το κερασάκι στην τούρτα…..Πελάτης είναι η Νέα Τάξη, η οποία έχει συμφέρον από τη λαθρομετανάστευση. Η Νέα Τάξη έχει συμφέρον να ελέγχει τους λαούς και οι λαθρομετανάστες είναι καλός «βραχίονας», για να υποτάσσονται οι λαοί.
Όπως αποδεδειγμένα πληρώνουν τις διάφορες ΜΚΟ, έτσι πληρώνουν και την Αριστερά στο σύνολό της. Οι ΜΚΟ τους  εξυπηρετούν, «πουλώντας» προϊόντα «ευαισθησίας», ενώ η Αριστερά τους  είναι απαραίτητη, γιατί το ίδιο προκάτ προϊόν το μετατρέπει σε προϊόν με ιδεολογική διάσταση.
Πληρώνοντας η Νέα Τάξη την Αριστερά, μπορεί να «πιέζει» την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να τη φέρει σε μια οριακά δύσκολη θέση σε μια περίοδο που πρέπει να διαπραγματευτεί τα δίκαιά της και δεν συμφέρει κάποιους η ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων.
«Κέρδος»;
Ανυπολόγιστο .όπως θα έλεγε και η διαφήμιση της Master Card…..

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s