Επάγγελμα: Νεοφιλελεύθερος

Αφορμή για την συγκεκριμένη ανάλυση αποτελεί η παρούσα επιστολή του Διευθύνοντα συμβούλου μεγάλου φαρμακευτικού ομίλου Κυπριακών συμφερόντων.  Στη συγκεκριμένη επιστολή η εργαζόμενη η οποία έδωσε αγώνα ζωής αντιμετωπίζοντας την επάρατη νόσο, ενημερώνεται για την απόλυση της, καθώς για την καταβολή «χαριστικά» όπως αναφέρει ο ανεκδιήγητος CEO , επιδόματος ελεημοσύνης…

 

Ο εν λόγω «κύριος» -με τα στοιχεία του να είναι διαθέσιμα στην επιστολή- ανήκει στη γενιά των λεγόμενων managers. Η τάξη των managers των διαχειριστών λοιπόν,  είναι οι ασύστολα ψεύτες και κλέφτες της παγκόσμιας κοινωνίας. Αυτοί είναι οι ευνούχοι της παγκόσμιας κοινωνίας κι αυτοί διαχειρίζονται τις πολυεθνικές. Αυτοί είναι που συσσωρεύουν κόμπλεξ κι απ’ τη δική τους αρρώστια μολύνεται η κοινωνία. Στην πλειοψηφία τους αυτοί οι συνειδητοποιημένοι δούλοι είναι παιδιά δούλων, που ελάχιστες πιθανότητες έχουν να πλουτίσουν πραγματικά. Ονειρεύονται και αυτοί να βρουν τον «δαίμονα» που, είτε θα τον υπηρετήσουν πιστά, είτε θα τον πολεμήσουν και θα πάρουν από αυτόν πλούτο και εξουσία. Αυτά τα θλιβερά ανθρωπάκια είναι αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο σήμερα. Τα ανθρωπάκια  που, είτε ψάχνουν για δουλειά είτε για γυναίκα, αισθάνονται σίγουροι μόνο όταν φορούν την γραβάτα του κολεγίου που σπούδασαν. Τα ανθρωπάκια που αισθάνονται θεοί, όταν πληρώνουν με την κάρτα της πολυεθνικής στην οποία εργάζονται. Αυτά τα ευνουχισμένα ζώα είναι οι δυνάστες της ανθρωπότητας.

 

Η παγκόσμια μεγαλοαστική τάξη των μορφωμένων κηφήνων είναι αυτή που σήμερα είναι υπεύθυνη για το σύνολο των δεινών του πλανήτη. Αυτά τα μορφωμένα ρεμάλια, που διαχειρίζονται τις πολυεθνικές και τις κρατικές εξουσίες, είναι υπεύθυνοι για την περιβαλλοντική μόλυνση, την ανεργία, τους πολέμους κλπ.. Γιατί ευθύνονται αυτοί; Γιατί, εξαιτίας της ακόρεστης δίψας τους για πλούτο κι εξουσία, άλλαξαν βασικά δεδομένα της οικονομίας. Έχοντας ειδικότητα στις πολύπλοκες και πολυεπίπεδες καταστάσεις στην οικονομία, αργά αλλά σταθερά έβγαλαν εξ ολοκλήρου τους κεφαλαιοκράτες από τη διαχείριση του κεφαλαίου.

Τα άσχετα στελέχη της βάσης τους εργάζονται για έναν μισθό, χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τι κάνει η πολυεθνική εις βάρος της παγκόσμιας κοινωνίας και άρα και εις βάρος τους. Μιλάμε για ανθρώπους που ξόδεψαν τη ζωή τους στην εκπαίδευση και δεν μπορούν να σκεφτούν. Λύνουν τα πιο σύνθετα προβλήματα του τομέα τους και κολλάνε σε πράγματα που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει κι ένα μικρό παιδί. Μιλάμε για ανθρώπους που, μόλις χάσουν τη δουλειά τους, δεν μπορούν να επιβιώσουν και κυλούν στο περιθώριο χωρίς καμιά αντίσταση. Ανθρώπους που την κοινή ανθρώπινη λογική δεν την φέρουν στα κύτταρά τους, αλλά την είχαν πάρει ως μάθημα στο κολέγιο.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους λαμπρούς επιστήμονες είναι τόσο μονοδιάστατα ανεπτυγμένες προσωπικότητες, που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν πνευματικώς ανάπηροι. Είναι λαμπροί υπηρέτες της επιστήμης, αλλά θλιβεροί άνθρωποι. Είναι αναμφισβήτητα οι θεοί στην επιστήμη τους. Έχουν αναμφισβήτητα παράγει τεράστιο και μοναδικής αξίας έργο. Πόσο άνθρωποι είναι όμως, για ν’ αναλάβουν την εκπαίδευση ανθρώπων; Είναι άνθρωπος ο καλύτερος αστροφυσικός ή πυρηνικός επιστήμων, ο οποίος στην προσωπική του ζωή δεν μπορεί ν’ αλλάξει μια λάμπα ή ν’ ανοίξει μια κονσέρβα χωρίς να συμβουλευτεί το βιβλίο χρήσης τους; Πόσο άνθρωπος είναι αυτός που γνωρίζει όλα τα μυστικά της κβαντομηχανικής και δεν μπορεί να σκεφτεί στοιχειωδώς πάνω σε οτιδήποτε ξεφεύγει από τον τομέα του; Τι σχέση έχει αυτό το «καχεκτικό» πνευματικώς ρομπότ της επιστήμης με τον τεράστιο και θεϊκό άνθρωπο;

Αυτά τα ζώα κυβερνούν σήμερα τον κόσμο κι αυτά τα ζώα πρέπει να νικηθούν. Αυτοί, με την απόλυτη εξουσία που διαχειρίζονται εντός του αυτοκρατορικού περιβάλλοντος της πολυεθνικής, επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Αυτοί με τα δόγματα και τα κόμπλεξ τους δημιουργούν τους μύθους γύρω από τις πολυεθνικές. Αυτοί εμφανίζουν τις πολυεθνικές σαν ανίκητες κι επικίνδυνες για τον οποιονδήποτε τις απειλεί. Όλα αυτά όμως έχουν ισχύ μόνον για όσο διάστημα ο κόσμος «τρώει» το παραμύθι των πολυεθνικών. Αν αμφισβητήσεις τις πολυεθνικές, θα δεις ότι πίσω από τον πανίσχυρο διευθυντή τους κρύβεται ένας φουκαράς, που δεν αξίζει ούτε να τον φτύσεις. Ένας ανθρωπάκος, που κάθεται και τον βιάζει κάθε μέρα το αφεντικό του, προκειμένου να παριστάνει τον άντρα στους υφισταμένους τους. Ένας ανθρωπάκος, που καθημερινά λούζεται στον κρύο ιδρώτα, προκειμένου να μην χάσει τη θεσούλα του. Ένας ανθρωπάκος τόσο βαρετός και μονοδιάστατος, που, αν τον αφήσεις δίπλα σ’ ένα δένδρο, θα το αναγκάσει να μετακινηθεί από τη βαρεμάρα του.

Σημείωση: Μετά τη φασαρία που προκλήθηκε από αναφορές σαν την παρούσα, άλλα και πλήθος άλλων, και από το σάλο στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης, ο εν λόγω «κύριος» ανακάλεσε την κατάπτυστη επιστολή του και κατέβαλε στην κυρία Ηλιοφώτου το ανώτατο ποσό αποζημίωσης όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s