Άντε γαμήσου Τζήμερε!

Αφορμή για το κείμενο που ακολουθεί στάθηκαν οι δηλώσεις του Θάνου Τζήμερου μετά την εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία. Μια νίκη η οποία οδηγεί στην καθαρή πορεία του κόμματος αυτού στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό όπου ο κύριος Τζήμερος αποτελεί τον μεγάλο θιασώτη, θαυμαστή και ιδεολογικά προσκείμενο. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το μεγάλο μου όνειρο, όπως και κάθε λογικού ανθρώπου νομίζω, είναι να ζω σε ένα ευρωπαϊκό αξιοπρεπές φιλελεύθερο κράτος που όλα να δουλεύουν ρολόι και να ασχολούμαι με τη δουλειά, την οικογένεια και τα ενδιαφέροντά μου – όχι με την πολιτική.

Αυτές τις θέσεις τις στήριξαν όσοι – εκτός ΝΔ το ξαναλέω και το υπογραμμίζω – ψήφισαν τη ΝΔ του μέλλοντός της, όπως ελπίζουν ότι μπορεί να γίνει με τον Κυριάκο στο τιμόνι. Αυτή η πλειοψηφία πρέπει να διευρυνθεί. Κάθε προσπάθεια συμβιβασμού με τη μούχλα και την ανηθικότητα των παλιοκομματικών φέουδων της ΝΔ θα τους διώξει σε dt.»

Πολύ βολικά και χαρακτηριστικά αποφεύγει να αναφέρει πως το φιλελεύθερο κράτος που όλα θα δουλεύουν ρολόι το αντιλαμβάνεται αυτός και οι συνοδοιπόροι του, ως νέα αποικία την οποία οι πολυεθνικές άλλα και οι επιχειρήσεις γενικότερα, (συμπεριλαμβανομένων των δικών του) πρέπει να λεηλατήσουν με τον ίδιο ανηλεή και αποφασιστικό τρόπο των πραγματικών αποικιοκρατών του παρελθόντος. Ενώ ο Άνταμ Σμιθ έβλεπε γόνιμα λιβάδια τα οποία θα μετατραπούν σε επικερδή αγροκτήματα, οι «Τζήμεροι» βλέπουν χρυσές ευκαιρίες σε κρατικές υπηρεσίες, εταιρίες και υποδομές – όλες οικοδομημένες με δημόσιο χρήμα και με μόχθο, αίμα και ιδρώτα των λαών, για να ξεπουληθούν στη συνέχεια για ένα ασήμαντο αντίτιμο στους ίδιους και τους συνεργάτες τους.

Ο Τζήμερος σκόπιμα και έξυπνα αποκρύπτει ότι το αξιοπρεπές κράτος που επικαλείται είναι αυτό που ακολουθεί τον θεμελιώδη νόμο της φιλελεύθερης ιδεολογίας όπου αυτό πρέπει να συνεργαστεί με τις μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις για να αναδιανεμηθεί ο πλούτος προς τα πάνω! Προσδοκεί και στηρίζει πιθανή μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί ο ρόλος μιας τέτοιας κυβέρνησης δεν είναι να κυβερνά, άλλα να εκχωρεί εργολαβικά αυτή την αποστολή στον «περισσότερο αποδοτικό και εν γένει , ικανότερο ιδιωτικό τομέα». Θέλουν να πετύχουν την απόλυτη συγχώνευση των πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ (εν ονόματι της ασφάλειας), με το κράτος να διαδραματίζει τον «Πρόεδρο» της ένωσης επιχειρηματιών, καθώς και τη μεγαλύτερη πηγή για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες χάρη στις συμβάσεις με τις οποίες εκχωρεί τις αρμοδιότητες του στον ιδιωτικό τομέα.

Το αισχρό σε αυτές τις σκέψεις που προκαλούν αποστροφή είναι ότι για το κέρδος και για τη δύναμη, καταστρέφουν λαούς ολόκληρους κάτω από την ψευδεπίγραφη ανθρωπιά και τον «πολιτισμό» των νεοφιλελεύθερων κτήνων.

Η αντιμετώπιση αυτού του σαθρού φαινομένου συνιστά την μόνη αξιοπρεπή αντίδραση, και εφαρμόζεται με το «ΟΧΙ». Ο άνθρωπος μπορεί πάντα να επαναστατήσει. Μπορεί πάντα να εξεγερθεί και να πολεμήσει ακόμα και εναντίον αυτού που φαίνεται αναπόφευκτο, απόλυτο και ακατανίκητο. Και ακόμα και αν χάνει, δίνει ένα παράδειγμα στους άλλους. Άλλοι παίρνουν τη θέση του και λένε και αυτοί «ΟΧΙ». Αυτός είναι ο λόγος που τα πιο μοιραία και προδιαγεγραμμένα περιστατικά μπορούν να νικηθούν με τη δύναμη της ψυχής!

Ο Νεοφιλελευθερισμός και η Παγκοσμιοποίηση είναι η άσχημη μοίρα του ανθρώπινου πολιτισμού. Η μάχη εναντίον του, η αντίθεση σε αυτόν και η διάψευση των δηλητηριωδών δογμάτων του είναι η ηθική προσταγή για όλους τους έντιμους ανθρώπους πάνω στη γη! Πρέπει με κάθε θυσία να επαναλάβουμε αντιπολιτευτικά και απόλυτα αυτή την αλήθεια, ακόμα και όταν το να το κάνουμε αυτό φαίνεται άχρηστο, πρόωρο, πολιτικά ανακριβές και πολλές φορές ακόμα και επικίνδυνο!

 

Πλαφουντζής Λευτέρης, Αντινεοταξίτης, Αντιγκλομπαλιστής, Έλληνας στην ψυχή, μαχητής του Ελληνικού Κοινοτισμού, αγωνιστής της πραγματικής Δημοκρατίας όπως την εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί της.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s