Έτσι απλά, αυτό είναι τα Μνημόνια…..

Με αφορμή την πρόσφατη ενέργεια να ζητήσουν πάνω από εκατό πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυρίως αναδρομικές συντάξεις, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, δε μπορούσα να αντισταθώ, και παραθέτω ένα «υμνολόγιο» της πράξης τους αναλύοντας ουσιαστικά και το παρασκήνιο, παραθέτοντας ένα μικρό απόσπασμα από την «Πτώση του Δόγματος» :

Υπήρχαν υπάλληλοι, οι οποίοι σε ένα φτωχό κράτος —με μισθούς των 700 ευρώ— έπαιρναν μισθούς 2000 ευρώ το μήνα και τους έβγαζαν στην πρόωρη σύνταξη με αύξηση στα 2500 ευρώ το μήνα. Όλα στο περίπου. Όλα όπως βόλευαν τα εκάστοτε συμφέροντα. Όπως βόλευαν τους Γερμανούς, οι οποίοι ήθελαν να πάρουν τον ΟΤΕ χωρίς προσωπικό και υποχρεώσεις. Όλα «φορτωμένα» στον κρατικό προϋπολογισμό. Όλα στη λογική πως, όταν έρθει η ώρα να πληρωθούν μαζικά οι κανονικές συντάξεις αυτής της γενιάς, θα δούμε τι θα κάνουμε. Τα ασφαλιστικά ταμεία των κρατικών υπαλλήλων δεν είχαν ποτέ τα χρήματα εκείνα, τα οποία θα δικαιολογούσαν τις παροχές που «υπόσχονταν».

Όπως αντιλαμβανόμαστε, τώρα μάλλον ήρθε η ώρα. Η «εμπροσθοφυλακή» αυτής της γενιάς βγαίνει μαζικά στη σύνταξη και τώρα δεν υπάρχουν «πατέντες». Τώρα πραγματικά «λείπουν» τα χρήματα εκείνα, τα οποία θεωρητικά θα έπρεπε να είχε «αποταμιεύσει» το κράτος. Τώρα «λείπουν» τα χρήματα και ο όγκος των συντάξεων δημιουργεί τεράστιο «έλλειμμα» στον προϋπολογισμό. Έλλειμμα, το οποίο θα φέρει το πρόβλημα στην επιφάνεια. Έλλειμμα, το οποίο θα αφήσει χωρίς συνταξιοδοτικούς πόρους την «ηρωική» και κρατικοδίαιτη γενιά του Πολυτεχνείου. Τώρα θα πρέπει το κράτος να εξασφαλίσει μια συγκεκριμένη χρηματοδότηση για ένα «βάθος» χρόνου, το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες μιας ολόκληρης γενιάς. Αυτήν τη χρηματοδότηση εξασφαλίζουν με τα Μνημόνια. Την εξασφαλίζουν όμως με τραγικό τρόπο για το ίδιο το έθνος.

Αυτό ακριβώς είναι τα Μνημόνια. Βάζουν «υποθήκη» την ίδια την πατρίδα μας, προκειμένου αυτή η γενιά να πάρει από τους τοκογλύφους τα χρήματα που της χρειάζονται. Υποδουλώνουν ολόκληρο τον λαό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα εκείνα, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ζουν όπως είχαν μόνοι τους προαποφασίσει. Γι’ αυτόν τον λόγο υπογράφουν δεσμευτικά Μνημόνια για την επόμενη γενιά. Την «αλυσοδένουν», για να υποχρεώσουν τους επόμενους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εις βάρος των εαυτών τους και των παιδιών τους… Θα προεισπράξουν σε συντάξεις τη μελλοντική φτώχεια του ελληνισμού. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για τιτλοποίηση. Τιτλοποιούν μια πατρίδα, για να σώσουν τα σαρκία τους. Χάνουμε την πατρίδα μας, για να πάρει σύνταξη ο Σκανδαλίδης και το σινάφι τους.

Γνωρίζοντας τα εγκλήματά τους, «παίζουν» με τον λαό. Έχουν ανάγκη να «δουλέψουν» τον λαό, γιατί η διατήρηση της εξουσίας στο κρίσιμο αυτό διάστημα είναι ζωτικής σημασίας γι’ αυτούς. Πρέπει να τα τακτοποιήσουν όλα στη διάρκεια της εξουσίας τους, γιατί μια πιθανή ανατροπή τους μπορεί να τους καταστρέψει. Γι’ αυτόν τον λόγο λένε ψέματα στον λαό, χωρίς να ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι το ψέμα έχει κοντά «ποδάρια». Ο ένας καταγγέλλει τον άλλο μόνο και μόνο για να μην χαθεί το μονοπώλιο της εξουσίας.

 

(Η συνέχεια εντός της Πτώσης του Δόγματος. Απόσπασμα από το 19ο κεφάλαιο με τίτλο: Η τελική μάχη των γενιών: Η μητέρα όλων των μαχών)

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s