Μάθε τον αντίπαλο σου, και νίκησε τον!…. Τόσο απλά!

Διαφώνησα με κάποια φίλο ο οποίος μου είπε: «ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!» Είμαι ο πλέον ακατάλληλος για να συμφωνήσω σε αυτήν την παραδοχή! Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις πως λειτουργεί το σύστημα για να ξέρεις πως μπορείς να το χτυπήσεις. Το δεύτερο είναι να μάθεις τον εχθρό σου.

Το έχουμε; ΝΑΙ! Το έχουμε! Πάμε λοιπόν επιγραμματικά έτσι για μια πρώτη ιδέα:

Τα διεφθαρμένα καθεστώτα, τα οποία σε τυραννούν και τα οποία έχουν παραδοθεί στους τραπεζίτες και τους εμπόρους των πολυεθνικών. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να εφεύρεις τη σωστή τακτική απέναντί τους, πρέπει να έχεις την ευφυΐα να την αντιγράφεις. Πώς πολεμάνε αυτοί οι ισχυροί παράγοντες τα καθεστώτα τα οποία τους ενοχλούν; Πώς πολεμάνε τους ομοίους τους, όταν θέλουν να τους κάνουν ζημιά;:

Τους χτυπάνε στα ταμεία τους. Δεν τους αφήνουν να μπουν στις αγορές τους. Τους κάνουν εμπάργκο στα προϊόντα τους, καταστρέφοντας τις παραγωγές τους. Αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζές τους, οδηγώντας τες στη χρεοκοπία. Αυτό δεν είναι που κάνουν οι ισχυροί αυτού του κόσμου, όταν θέλουν να τιμωρήσουν καθεστώτα όπως αυτό του Ιράν, της Βόρειας Κορέας ή της Κούβας; Τα ίδια δεν έκαναν στο Ιράκ του Σαντάμ και στη Λιβύη του Καντάφι; Αυτό δεν είναι που κάνουν, όταν θέλουν να τιμωρήσουν τράπεζες, οι οποίες «ξεπλένουν» βρόμικο χρήμα; Όταν λοιπόν εχθρός σου είναι οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις, οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές, πρέπει να γνωρίζεις πού είναι τα αδύναμα σημεία τους, για να τους «χτυπήσεις». Στην πραγματικότητα αυτοί χτυπιούνται πιο εύκολα από όλους τους προκατόχους τους! Με ταυτόχρονη γενικευμένη πολιτική απεργία με στοχευόμενες καταλήψεις κτιρίων και αποκλεισμούς καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει….

Τις τράπεζες μπορούν να τις «χτυπήσουν» οι άνθρωποι ως καταθέτες. Ας πάνε μαζικά να απαιτήσουν τις καταθέσεις τους και θα τις κλείσουν. Από εκεί και πέρα η γενική κατάρρευση είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσει. Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι ένα «πλεκτό πουλόβερ», το οποίο δεν μπορεί να αντέξει μια ανεξέλεγκτη «θηλιά». Αν το ιταλικό τραπεζικό σύστημα καταρρεύσει, εξαιτίας των Ιταλών «επαναστατών» με τα βιβλιάρια καταθέσεων, θα παρασύρει μαζί του και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα! Το σύστημα εκείνο, το οποίο δίνει ισχύ στους παγκόσμιους τοκογλύφους. Με το οργανωμένο λεγόμενο bunk run λοιπόν, το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα καταρρέει σε διάστημα λίγων ημερών και αυτό μάλιστα με ελάχιστη ενέργεια και πόρους!

Αν ξεκινήσει η επανάσταση από τις τράπεζες, είναι εύκολο να εξουδετερωθούν ο ένας μετά τον άλλο οι εχθροί των λαών. Το ίδιο ευάλωτοι με τους τραπεζίτες είναι και οι έμποροι. Οι έμποροι – ιδιοκτήτες πολυεθνικών οι οποίοι με τη χρηματοδότηση των τοκογλύφων διέλυσαν τις τοπικές παραγωγές και βύθισαν τους λαούς στην ανεργία και στη φτώχεια. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την αποβιομηχάνιση της Ευρώπης και για την τεράστια ανεργία που μαστίζει τους λαούς της. Οι λαοί και αυτούς μπορούν να τους εξοντώσουν χωρίς να ανοίξει «ρουθούνι». Οι «αγωνιστές» σήμερα είναι και καταναλωτές ταυτόχρονα. Όποιον θέλουν τον «βγάζουν» από την αγορά και τον εξοντώνουν άμεσα και δια παντός!

Το ίδιο αδύναμη είναι και η Γερμανία, η οποία σήμερα παριστάνει τον σκληρό και βίαιο «μπράβο» των τοκογλύφων και των εμπόρων. Σε μια Ευρώπη, η οποία «χτυπιέται» από την εξαγωγική ναζιστική Γερμανία, δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από την «εξόντωσή» της! Ένα μαζικό και οργανωμένο εμπάργκο εις βάρος της πιο μεγάλης εξαγωγικής δύναμης στην Ευρώπη και «τελειώνει» μέσα σε λίγες ώρες. Αρκεί να δηλώσουν οι λαοί την πρόθεσή τους να «τιμωρήσουν» μαζικά και οργανωμένα τη Γερμανία και αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες τα spread του δανεισμού της. Ήδη με ανοργάνωτες προσπάθειες και πρωτοβουλίες εντός του διαδικτύου στην Ελλάδα, η Γερμανία πόνεσε με χαμένο τζίρο 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ελληνική αγορά μόνο. Κανένας επενδυτής δεν χρηματοδοτεί κράτος, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο των καταναλωτών. Καμία ανταγωνιστικότητα δεν «επιβιώνει», αν ο καταναλωτής γυρίσει την «πλάτη» του στο προϊόν. Όσο ανταγωνιστικοί κι αν είναι οι Γερμανοί, θα βγουν από την αγορά, αν δεν τους θέλουν οι καταναλωτές…

Από τη στιγμή που οι λαοί συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και καταλάβουν πως είναι δυνατόν να πολεμήσουν τον παγκόσμιο αστικό ιμπεριαλισμό, είναι εύκολο να «μπουν» στα «ιδιαίτερά» του. Στα εθνικά «ιδιαίτερά» του. Στις τοπικές κυβερνήσεις δηλαδή! Από τη στιγμή που μπορούν να χτυπήσουν τα αφεντικά, μπορούν να «χτυπήσουν» και τους ντόπιους υπηρέτες τους. Τους τοπικούς αστούς, τους οποίους τους υπηρετούν εις βάρος των λαών τους. Οι αστοί είναι εύκολοι στην αντιμετώπισή τους, αν γνωρίζεις πώς πρέπει να τους πολεμάς. Οι αστοί μοιάζουν με τις «σειρήνες» του Οδυσσέα. Βουλώνεις τα αυτιά σου και δεν τους ακούς. Ασχολείσαι με αυτά που κάνουν και όχι με αυτά που λένε! Ασχολείσαι με το ποιοι είναι και όχι με το τι δηλώνουν ότι είναι.

Τι σημαίνουν πρακτικά αυτά; Ας εξετάσει κάποιος, για παράδειγμα, την περίπτωση της Ελλάδας. Δεν ασχολείσαι με το ποιος «πονάει» πρώτος ή περισσότερο τους Έλληνες. Ασχολείσαι με το ποιος μας έβαλε στο Μνημόνιο. Δεν ασχολείσαι με το αν δηλώνει κάποιος «αριστερός» ή «δεξιός». Ασχολείσαι με το ποιος ήταν καλεσμένος στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ψάχνεις να βρεις αυτούς, που ψήφισαν τα Μνημόνια . Ψάχνεις να βρεις ποιοι «ξεπούλησαν» δημόσια περιουσία. Ψάχνεις να βρεις ποιοι «κούρεψαν» ταμεία. Ψάχνεις να βρεις ποιοι «αδειοδοτούν» ξένες «επενδύσεις». Ακολουθάς την πορεία του χρήματος-follow the money- που λένε και οι αμερικάνοι, και φτάνεις στο στόχο σου….

Άρα το ερώτημα δεν είναι «αν μπορούμε;». Το ερώτημα είναι: «Είμαστε έτοιμοι να το τολμήσουμε;»

(Απόσπασμα από το 18ο κεφάλαιο της «Πτώσης του Δόγματος» με τίτλο:  «ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s