Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015: Νικήτρια η αποχή

Το πρόβλημα, το οποίο διαφάνηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτεται στο απόλυτο μέγεθός του, αν σκεφτεί κάποιος την κατάντια της Δημοκρατίας στη γη που τη γέννησε. Το ποσοστό των πολιτών που επέλεξαν συνειδητά   να μην γίνουν- οι ίδιοι «καύσιμο» στη «μηχανή» της, συμμετέχοντας στη διαδικασία έφτασε στο μέγιστο. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί βλέπουν ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα. Γιατί βλέπουν ότι με την ψήφο τους δεν μπορούν ν’ αλλάξουν τις ζωές τους και τις μοίρες τους. Οι ίδιοι άνθρωποι των ίδιων οικογενειών, οι οποίοι ταλαιπωρούσαν τους παππούδες τους -και συνέχισαν να ταλαιπωρούν και τους πατεράδες τους- είναι αυτοί, οι οποίοι και σήμερα είναι έτοιμοι να ταλαιπωρήσουν και τους ίδιους.

Συγκεκριμένα με ονοματεπώνυμα, οι ίδιοι Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Πάγκαλοι, Ράλληδες και Βαρβιτσιώτηδες είναι αυτοί, οι οποίοι μας κυβερνούν μέσα στον χρόνο. Οι ίδιοι είναι αυτοί, που έβαλαν τους παππούδες μας στον Εμφύλιο, τους πατεράδες μας στη Χούντα και εμάς σήμερα στο εφιαλτικό ΔΝΤ. Οι ίδιοι δεν «πληρώνουν» ποτέ κανένα από τα κόστη, που προκύπτουν εξαιτίας των δικών τους εγκλημάτων και είναι εκείνα, τα οποία βυθίζουν τον λαό στην απόγνωση και στον πόνο. Ακλόνητοι μέσα στον χρόνο! Ισχυροποιούνται, αντί να εξασθενούν! Βελτιώνουν τις βιτρίνες τους, αντί να γκρεμίζονται! Αυξάνουν τις περιουσίες τους, εξυπηρετώντας τα ξένα αφεντικά! Φέρνουν ξένα πανάκριβα «πτυχία», αποκτημένα με τα δικά μας χρήματα και απαιτούν εκ νέου να μας κυβερνήσουν. Υπάρχουν αυθεντικές βασιλείες, οι οποίες άντεξαν λιγότερο χρόνο από τις «δυναστείες» της «δημοκρατίας» μας: Τις «δυναστείες» των ηλιθίων…

Αυτό ακριβώς είναι, που αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος. Οι νέοι βλέπουν την αδυναμία της Δημοκρατίας να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον από αυτό το οποίο απόλαυσαν οι γονείς τους και αντιδρούν με την αποχή τους. Βλέπουν τη γενιά τους έτοιμη να παρασυρθεί στα ανίκητα «γρανάζια» μιας Δημοκρατίας, η οποία «κατασπαράζει» γενιές, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των «εκλεκτών» της και αρνούνται να συμμετάσχουν. Βλέπουν ότι η δύναμη της ψήφου του πολίτη είναι ένας μύθος, ο οποίος απλά δεν ισχύει. Ένα «παραμυθάκι», το οποίο μας το λένε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, προκειμένου να τους δώσουμε με τα «χεράκια» μας τη δημοκρατική νομιμότητα που χρειάζονται, ώστε να συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν και να μας κλέβουν. «Κυρίαρχοι» της πλάκας οι πολίτες για λίγες ημέρες κάθε τέσσερα χρόνια. Το 45+% των Ελλήνων απείχε στις ίσως πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολεμικής περιόδου. Ο εφιάλτης της Δημοκρατίας. Ο πολίτης, ο οποίος απειλεί να την γκρεμίσει, τείνει να γίνει η πλειοψηφία. Αυτός, για τον οποίον ο μεγάλος Περικλής έλεγε: Αυτός, ο οποίος δεν παίρνει μέρος στα κοινά, όχι μόνον δεν κάνει τίποτα, αλλά είναι ελεεινός, άθλιος, άχρηστος… Κι όμως, αυτοί οι πολίτες είναι ήδη πλειοψηφία στην Ελλάδα…

Η Δημοκρατία μας δεν λειτουργεί και το κράτος μας έχει γίνει ιδιωτική περιουσία μερικών οικογενειών. Οικογενειών, οι οποίες μάς φορτώνουν τα ηλίθια παιδιά τους, για να τα ταΐσουμε κι αυτά. Για να επιβληθούν όλοι αυτοί οι ηλίθιοι στο κοινωνικό και πολιτικό «στερέωμα», καταστρέφουν τον λαό, προκαλώντας κοινωνική «σήψη». Μια «σήψη» βαθιά, η οποία είναι μαθηματικά βέβαιον ότι οδηγεί τη Δημοκρατία στον «θάνατο» και το έθνος στον αφανισμό.

Υπάρχει προφανές πρόβλημα, όταν από τη Βουλή του λαού «απουσιάζει» το 45+% του λαού αυτού. Μας «δουλεύουν» κατάμουτρα οι ανεπάγγελτοι και άεργοι εκλεγμένοι, όταν μέσα σε αυτήν τη Βουλή εμφανίζονται σαν «εκλεκτοί» του Λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά  κληρονομικοί γόνοι, οι οποίοι τυγχάνουν εκλεκτοί της Λέσχης Bilderberg, των ΜΚΟ υποκαταστημάτων τους, και των νόμων  δωσίλογων «Συνταγματολόγων». Υπάρχει πρόβλημα, όταν οι πλειοψηφίες της Βουλής δεν βγαίνουν με προσθέσεις, αλλά με πολλαπλασιασμούς. Όταν τα «δώρα» των πενήντα εδρών αλλοιώνουν την «ισοτιμία» μεταξύ των ψήφων των πολιτών. Όταν οι απατεώνες με ψέματα και υποσχέσεις κλέβουν τις ψήφους και μόλις εκλεγούν γίνονται… «ρεαλιστές».

Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί απλούστατα η Δημοκρατία μας έχει εκφυλιστεί. Δεν λειτουργεί και ως εκ τούτου έχει «ξεχάσει» τον ρόλο της. Έχει φύγει από τον έλεγχο του κυρίαρχου λαού και έχει παραδοθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα των «ιδιοκτητών» της. Το κύριο πρόβλημα της δυσλειτουργίας της ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει σεβασμός στην ανεξαρτησία των Κυρίαρχων Εξουσιών του Συντάγματος. Ενώ οι Εξουσίες -έστω και θεωρητικά- είναι «διακριτές» από το Σύνταγμα, δεν είναι «διακριτές» στη λειτουργία τους. Η «μαϊμού»-Δημοκρατία μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά, που της έδωσαν οι εκμεταλλευτές της. Οι πονηροί κομματάρχες της Μεταπολίτευσης, που με τη βοήθεια των ξένων ιμπεριαλιστών και των τοπικών πρεσβειών τους, τη «βραχυκύκλωσαν» και τελικά την κατέστρεψαν.

Άρα, η πλειοψηφία πλέον της αποχής, πρέπει να δράσει, γιατί αποχή από τον καναπέ ισοδυναμεί με παράδοση, ενώ αποχή με δράση ισοδυναμεί με επανάσταση. Πρέπει να βγουν ξανά στους δρόμους και να επαναλάβουν την ιστορία του λαού τους. Να επιχειρήσουν ξανά ν’ αλλάξουν τον κόσμο, «υπενθυμίζοντάς» του αυτά, τα οποία «ξέχασε». Τον κόσμο, ο οποίος σήμερα καταρρέει και απειλεί να τους πάρει» μαζί του.

Πρέπει οι λαοί να κερδίσουν ξανά τις πατρίδες τους από τα τέρατα του φασισμού-φιλελευθερισμού. Πρέπει οι Έλληνες να υπερασπιστούν την ιστορία τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται σήμερα. Μια επίθεση, η οποία δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη που κάποτε απείλησε τους προγόνους τους και «γέννησε» τη Δημοκρατία. Στη θέση των βάρβαρων Περσών βρίσκονται σήμερα οι βάρβαροι Γερμανοί. Στη θέση των σκοταδιστών της Ανατολής βρίσκονται σήμερα οι ναζιστές της Δύσης. Αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται επικεφαλής της πιο τρομερής επίθεσης που μεθοδεύτηκε στη σύγχρονη ιστορία εις βάρος της «μητέρας» της Δημοκρατίας. Μια επίθεση, η οποία εκδηλώνεται εις βάρος της Ελλάδας, αλλά στην πραγματικότητα στόχο έχει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η Ελλάδα της Δημοκρατίας, του φωτός, της ανθρώπινης ομορφιάς και του «μέτρου» πρέπει ν’ αντισταθεί με πάθος στην επίθεση των βαρβάρων και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Αυτό, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι και τόσο.

Καλή δύναμη και καλή αντάμωση στον αγώνα…..

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s