ΝΕΟΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ, ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!(Α’ ΜΕΡΟΣ)

Καμία πρωτοτυπία!

Τίποτα νέο!

Είστε απελπιστικά κοινότυποι!  …. Σας βαρεθήκαμε!

Είναι τόσο απελπισμένοι οι κύριοι του συστήματος, και τα τσιράκια τους ντόπια και αλλοδαπά….. Η τελευταία κοινότυπη δραστηριότητα που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες ήταν η … διπλή «διαδήλωση» υπέρ και κατά της Ευρωζώνης…. Συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα: «Γκρεμίζουμε τη λιτότητα, παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας» στην οποία συμμετείχαν λαϊκά στρώματα που δεν μπορούν να ανεχτούν καμία επιπλέον περικοπή και λιτότητα.

Την επομένη, Πέμπτη 18 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης με κεντρικό σύνθημα: «Μένουμε Ευρώπη», στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού (Γεωργιάδης, Βορίδης, Βαρβιτσιώτης κλπ) και άτομα με εμφανώς καλύτερη μισθολογική και περιουσιακή  κατάσταση.

Και όμως! Παρά το καινοφανές της περιπτώσεως, στην πραγματικότητα δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια ενέργεια. Πότε ξαναέγινε κάτι τέτοιο;: Από τα Τετράδια Ημερολογίου (1939-1953) του Γιώργου Θεοτοκά (εκδ. Εστίας), αυτό έγινε στις 13 και 14 Οκτωβρίου 1944,  όταν και πάλι στους δρόμους της Αθήνας είχαν κατέβει τόσο ετερόκλητες πληθυσμιακές ομάδας, οι υποστηρικτές του ΕΑΜ και οι αστοί του Κολωνακίου. Ο συγγραφέας τελειώνει το κείμενο του ως εξής: » Είναι η πρώτη φορά αυτές τις μέρες που ένοιωσα στην Ελλάδα τόσο έντονα, τόσο ξεκάθαρα και απόλυτα τον κοινωνικό διχασμό, την ατμόσφαιρα του ταξικού πολέμου. Αυτή είναι πια στο εξής η «ελληνική πραγματικότητα».

Η συνέχεια που γράφτηκε αποτελεί ακόμα ένα από τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης Ελληνικής ιστορίας στην μορφή του Εμφυλίου πολέμου. Το βαθύτερο αποτέλεσμα του σπαραγμού αυτού ήταν πως η Ελλάδα έμεινε η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν τιμωρήθηκαν οι δωσίλογοι και δεν τιμήθηκαν οι μαχητές του αγώνα. Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Κατακτητές και πλούτισαν από τη συνεργασία και την εκμετάλλευση εξαφάνισαν τα ίχνη τους και επέστρεψαν δριμύτεροι καθαγιασμένοι σε μία ιδιότυπη κολυμπήθρα του «Σιλωάμ» μένοντας βαθύπλουτοι και πρωταγωνιστές ως τις μέρες μας, αυτοί και οι απόγονοι τους….

Σήμερα βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση όσο και αν θέλουν να το κρύψουν κάποιοι. Η πατρίδα χάνετε από τη μία και κάποιοι έχασαν ότι είχαν και φτωχοποιήθηκαν, και από την άλλη κάποιοι αποκόμισαν κέρδος από αυτή την κατάσταση. Οι νεοδωσίλογοι είναι γνωστοί και τους ξέρουμε όλοι. Όλοι αυτοί που συνεργάστηκαν και πλούτισαν είναι εμφανείς και δεν τους ξεχνάμε. Δεν θα πετύχουν αυτό που θέλουν… Ο κόσμος γνωρίζει. Δεν είναι ίδιες εποχές! Δεν είναι ίδιοι οι καιροί. Αυτό που έχουν στο μυαλό τους δε θα περάσει!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s