Ποιος είναι ο Θόδωρος Μάργελλος και ποια εταιρεία είναι η I.J. Partners;

Με αφορμή τη λίστα που εξέδωσε η κυβέρνηση Πούτιν για την απαγόρευση εισόδου σε διάφορους αξιωματούχους και επιχειρηματίες εντός της Ρωσίας, αναλύεται σύντομα και περιεκτικά ο ρόλος της εταιρείας Ι.J. Partners και ο ρόλος της στη διακίνηση των ελληνικών CDS, άλλα και ο ρόλος του Θόδωρου Μάργελλου και που εμπλέκεται.

Εξόχως σημαντική παράμετρος λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας είναι η διακίνηση των CDS. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε σε πολλά μπλογκς στο ίντερνετ και είναι αποτέλεσμα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και νυν Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κύριου Πάνου Καμμένου καταδεικνύει την εταιρεία που έχει τον απίστευτο τίτλο: Informed Judgment Partners (I.J.-Partners), που βέβαια ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα αφού ο βαθμός πληροφόρησης της είναι τεράστιος ώστε να ποντάρει στο επίμαχο CDS την ώρα που μία πανίσχυρη κυβέρνηση είχε διαδεχθεί την παραπαίουσα κυβέρνηση Καραμανλή.

Αυτοί που απαρτίζουν την εταιρεία αποδεικνύουν τη σχέση με την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου. Στη θέση του Managing Partner-Head of investments είναι ο Θεόδωρος Μάργελλος, ο οποίος στο εξαιρετικά λιτό βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του fund αναφέρει «ότι είχε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα ως έμπορος προϊόντων και επιχειρηματίας στον τομέα των γεωργικών επιχειρήσεων». Επισημαίνεται ότι επιχειρηματίας με το όνομα Θεόδωρος Μαργέλλος είχε εμπλακεί στη δεκαετία του ’90 με την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο επιτήδειοι το «βάφτιζαν» ελληνικό και καρπώνονταν επιδοτήσεις εκατομμυρίων δραχμών. (πηγή: Το Ποντίκι). Ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ οι πληροφορίες που τον θέλουν να “εξαφανίζεται” μαζί του με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στα ταξίδια – μυστήριο του πρωθυπουργού στο Παρίσι, διαρρέονται από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Αποτελεί άτομο του «βαθέως κράτους του ΠΑΣΟΚ».

Στη θέση του Managing Partner βρίσκεται ο Jose-Maria Figueres ο οποίος έχει άμεση σχέση σαν Σύμβουλος στο ίδρυμα i4cense που ίδρυσε ο Ανδρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρωθυπουργού! Στο ίντερνετ δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες από παιχνίδι “σκουώς” που έπαιξε με τον αδερφό του και τότε πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου. Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός εθεάθει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός του 2011 με την κυρία Figueres.

Στη θέση του Senior Partner βρίσκεται ο Michael Demirel. Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, την εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραφε τα περιβόητα Swaps με τον κύριο Παπακωνσταντίνου σύμβουλο, για τα οποία η  κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει δώσει ακόμα τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις μηνύσεις. Το ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο είναι ότι ο κύριος Michael Demirel έχει συγγενικούς δεσμούς με την κυρία Nükhet Demirel-Χριστοφοράκου, πρώην σύζυγο του Μιχάλη Χριστοφοράκου και συγγενή του Souleiman Demirel….

Επίσης στην εν λόγω εταιρεία φέρεται να συμμετέχει η κυρία Μιράντα Ξαφά η οποία στάθηκε από τις «φουνταριστές» της επιβολής των μνημονίων στην Ελλάδα. Άκρως νεοφιλελεύθερη, «κολλητή» φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη, υπηρέτρια των Οίκων Αξιολόγησης και γεράκι των τοκογλύφων.

Σχέση με την προώθηση των CDS, σύμφωνα με την έρευνα έχει και η εταιρεία I4Sence με έδρα την Ελβετία σε μη καταχωρημένη διεύθυνση και με internet domain που παραπέμπει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η εταιρεία ανήκει στον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ εκείνη τη χρονική περίοδο, Αντρίκο Παπανδρέου και στη σύζυγό του Μαριάνθη Αλεξίου. Στην εταιρεία αυτή έχουν καταγραφεί χορηγίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου.

Μικρός ο κόσμος και χωρίς συμπτώσεις…..

 

(Απόσπασμα από το έβδομο κεφάλαιο της «Πτώσης του Δόγματος» με τίτλο: «Ανάλυση και επεξήγηση της έντεχνης υπαγωγής της χώρας στην κρίση χρέους από το εγχώριο πολιτικό σύστημα»).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s