«Εκουαδοροποίησή» της οικονομίας-απάντηση στον Άδωνη Γεωργιάδη. Απόσπασμα από το 6ο κεφάλαιο

ΕΚΟΥΑΔΟΡΑΔΩΝΙΣ

Με αφορμή το ανεκδιήγητο  tweet του Άδωνη Γεωργιάδη αναρτάται ένα απόσπασμα από το 6ο κεφάλαιο περί λειτουργίας της προπαγάνδας που αναφέρει πως οι οικονομίες του Εκουαδόρ και του Πουέρτο Ρίκο διαλύθηκαν παντελώς από τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές.  Δίνεται απάντηση στον παντελώς ανόητο Γεωργιάδη ο οποίος κατηγορεί έθνη και λαούς ως ανυπόληπτους προπαγανδίζοντας ουσιαστικά τις άρρωστες απόψεις του. Επίσης παρακαλώ όποιος έχει επικοινωνία μαζί του, να τον ενημερώσει πως ο Ισημερινός και το Εκουαδόρ είναι η ίδια χώρα, μήπως σταματήσει να εξευτελίζεται άλλο…

Το κόλπο, για να επιτύχει αυτή η προπαγάνδα, ήταν ότι αποπροσανατόλισαν τους Έλληνες. Τους έβαλαν στο κυνήγι ενός ψευδοστόχου. Του ψευδοστόχου ότι έπρεπε ν’ αποδείξουν πως είναι ικανοί να μπουν στην ευρωζώνη. Τους έκλεισαν και το «μάτι», ώστε να τους αφήσουν να πιστεύουν ότι δήθεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και αθέμιτα μέσα για να το καταφέρουν. Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο άνθρωπος ελέγχεται πιο εύκολα από τα ζώα. Δεν μπορείς να κλείσεις στο «μάτι» σε ένα κουνέλι και να το πείσεις ότι μπορεί να «χιμήξει» στο κλουβί με το λιοντάρι. Όσα μαρούλια κι αν του τάξεις, δεν πρόκειται να το «πείσεις». Μόνον οι άνθρωποι γίνονται τόσο ηλίθιοι, που να τους περιγελάνε τα κουνέλια.

Αυτό έκαναν οι Γερμανοί σε συνεργασία με τους γερμανοτσολιάδες. Έπεισαν τους Έλληνες πως είναι κάτι «θετικό» η εισαγωγή στο κοινό νόμισμα μιας κοινής νομισματικής ζώνης και πως το μόνο «αρνητικό» ήταν το μεγάλο εξωτερικό χρέος. Τους έβαλαν να κοιτάνε το χρέος και δεν έβλεπαν τι πραγματικά σημαίνει κοινή νομισματική ζώνη. Λίγη γνώση να είχαν οι Έλληνες, θα μπορούσαν ν’ αποφύγουν την παγίδα. Γνώση, του τι συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις στον κόσμο. Στο Εκουαδόρ, για παράδειγμα, έγιναν τα ίδια πράγματα, αλλά χωρίς καθόλου «τρυκ». Εκεί τα πάντα εξελίχθηκαν στις πραγματικές τους διαστάσεις. Οι Αμερικανοί, για να «κατακτήσουν» το ανεξάρτητο Εκουαδόρ, έκαναν τα ίδια πράγματα.

Στηρίζοντας οι Αμερικανοί στο Εκουαδόρ διεφθαρμένες κυβερνήσεις, του δημιούργησαν τεράστιο δημόσιο χρέος. Όταν αυτό το χρέος έφτασε σε επίπεδο να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί, το ανάγκασαν σχεδόν με τη βία να «δολαριοποιήσει» την οικονομία του. Ανάγκασαν δηλαδή το Εκουαδόρ —με το τρομερό χρέος και την ανύπαρκτη οικονομία— να μπει στη ζώνη του δολαρίου και άρα να έχει ως επίσημο νόμισμά του το δολάριο. Γιατί; Για να το λεηλατήσουν σε βαθμό τέτοιο, που να του αφαιρέσουν την ελευθερία.

Οι ΗΠΑ —με τόνους δολαρίων— μπήκαν στο Εκουαδόρ και άρπαξαν τα πάντα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο γη, υποδομές και δημόσιες επιχειρήσεις έγιναν αμερικανικές ιδιοκτησίες. Κινδύνεψε το δολάριο από την αδυναμία του Εκουαδόρ να δανειστεί; Οι ΗΠΑ του δάνειζε, γιατί αυτό τις συνέφερε. Όμως, ο λαός δεν παραμυθιάστηκε. Ο λαός αντέδρασε στη φτώχεια της δολαριοποίησης. Αντέδρασε και το σύστημα κατέστειλε τις αντιδράσεις του βίαια. Δεν υπήρχε εκεί ένας «Σημίτης» να τους «εξηγήσει» για το νέο «ισχυρό» Εκουαδόρ, εξαιτίας του δολαρίου. Να τους πείσει ότι πρέπει να πανηγυρίζουν που πήραν τη «βόμβα» στα χέρια τους.

Αυτό ακριβώς έγινε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα, για να καταφέρουν οι Γερμανοί την «εκουαδοροποίησή» της, «δούλεψαν» τους Έλληνες. Μέσω δωσίλογων Μητσοτάκηδων και Σημίτηδων, τους έπεισαν ότι το να μπουν στο Ευρώ είναι ένας μεγάλος στόχος. Τους έπεισαν για την «ισχυρή» Ελλάδα. Τους έπεισαν να κάνουν μόνοι τους αυτό, το οποίο φυσιολογικά δεν θα το έκαναν ούτε με τη βία. Τους έπεισαν ότι το μόνο ζητούμενο της ισχύος είναι ο περιορισμός του εξωτερικού χρέους. Τους έπεισαν να πατήσουν στο κενό, το οποίο το «σκέπαζε» το «σεντόνι» του εξωτερικού χρέους και δεν καταλάβαιναν τι υπάρχει από κάτω. Τους έπεισαν να κάνουν ότι τους βόλευε και κατόπιν μπήκαν στην Ελλάδα και τη ρήμαξαν.

Ότι δεν θα τολμούσαν να διεκδικήσουν από την Ελλάδα ακόμα και οι Ναζί, το διεκδικεί σήμερα η Γερμανία. Τώρα εμφανίζουν την Ελλάδα σαν απειλή για το Ευρώ, όχι γιατί αυτή είναι τέτοια, αλλά για να δώσουν απλά μερίδιο στην ελληνική λεηλασία και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Την εμφανίζουν σαν απειλή, για να νομιμοποιήσουν τους κερδοσκόπους να ξεκινήσουν το ξεκοκάλισμά της. Τα θηρία έχουν αγελαία συνείδηση και αφήνουν και σε άλλα όμοιά τους να πάρουν το μερίδιό τους. Γι’ αυτόν τον λόγο η οικονομία του 3% της ευρωζώνης εμφανίζεται σαν απειλή για την ίδια την ευρωζώνη, ενώ θα μπορούσε το πρόβλημα να λυθεί μόνον από τη Γερμανία. Αρκεί να δει κάποιος το εμπορικό «ισοζύγιο» μεταξύ των δύο κρατών και θα το καταλάβει.

Αυτό συμβαίνει και με τους λαούς και με τα κράτη όπως αναφέρθηκε ήδη παραπάνω. Ο καθένας μπορεί να μπει σε μια νομισματική ένωση, όποια κι αν είναι η οικονομική του κατάσταση. Ο καθένας. Μπορεί σήμερα η Νιγηρία να μπει χωρίς καμία προετοιμασία στη ζώνη του Ευρώ. Εις βάρος της θα είναι η έλλειψη προετοιμασίας και όχι εις βάρος της Ευρώπης. Στις νομισματικές ενώσεις οι αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι δεν προσέρχονται οικειοθελώς, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει. Δεν τους συμφέρει, γιατί χάνουν τις άμυνες τους. Γιατί χάνουν τις περιουσίες τους. Γιατί μπαίνουν μέσα στις πατρίδες τους οι πλούσιοι με τα ίδια νομίσματα και τους εξαγοράζουν αυτά τα οποία απέκτησαν με αίμα. Γιατί τους αρπάζουν τον εθνικό τους πλούτο. Γιατί τους αρπάζουν τις πετρελαιοπηγές ή τα ορυχεία. Γιατί τους «καταπίνουν» οι μεγάλες οικονομίες και από κύριοι της πατρίδας τους γίνονται σερβιτόροι.

Γίνονται οι Πορτορικανοί της δεκαετίας του 1950, οι οποίοι απέκτησαν ως νόμισμα το αμερικανικό δολάριο και έχασαν την πατρίδα τους. Ήταν «ευθυγραμμισμένη» η πορτορικανική οικονομία με αυτήν των ΗΠΑ και μπήκε το Πουέρτο Ρίκο στη «ζώνη» του δολαρίου; Μήπως τα «μαγείρεψαν» τα δημοσιονομικά τους στοιχεία οι Πορτορικανοί, για να «ξεγελάσουν» τις ΗΠΑ; Με τη βία τους έβαλαν τους φουκαράδες στη νομισματική ένωση. Γίνεται αντιληπτό πόσο ψέμα είναι η απειλή της αποβολής μας από το Eυρώ; Γίνεται κατανοητό πόσο υποκριτικά είναι αυτά, τα οποία ισχυρίζονται ο Σόιμπλε και η συμμορία του; Κατάλαβε πόσο αποπροσανατολιστικά είναι τα σχόλια περί ελληνικής «απάτης» με το μαγείρεμα των στοιχείων. Τα στοιχεία τα «μαγείρεψαν» αυτοί, οι οποίοι είχαν όφελος να τα «μαγειρέψουν» και αυτοί σίγουρα δεν ήταν οι Έλληνες πολίτες…

Advertisements

One comment on “«Εκουαδοροποίησή» της οικονομίας-απάντηση στον Άδωνη Γεωργιάδη. Απόσπασμα από το 6ο κεφάλαιο

  1. […] Το κόλπο, για να επιτύχει αυτή η προπαγάνδα, ήταν ότι αποπροσανατόλισαν τους Έλληνες. Τους έβαλαν στο κυνήγι ενός ψευδοστόχου. Του ψευδοστόχου ότι έπρεπε ν’ αποδείξουν πως είναι ικανοί να μπουν στην ευρωζώνη. Τους έκλεισαν και το «μάτι», ώστε να τους αφήσουν να πιστεύουν ότι δήθεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και αθέμιτα μέσα για να το καταφέρουν. Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο άνθρωπος ελέγχεται πιο εύκολα από τα ζώα. Δεν μπορείς να κλείσεις στο «μάτι» σε ένα κουνέλι και να το πείσεις ότι μπορεί να «χιμήξει» στο κλουβί με το λιοντάρι. Όσα μαρούλια κι αν του τάξεις, δεν πρόκειται να το «πείσεις». Μόνον οι άνθρωποι γίνονται τόσο ηλίθιοι, που να τους περιγελάνε τα κουνέλια. Διαβάστε την συνέχεια […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s