Απόσπασμα από το δέκατο ένατο κεφάλαιο: Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

Απόσπασμα από το δέκατο ένατο κεφάλαιο με τίτλο: Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, όπου εξηγείται και αναλύεται το ζήτημα των «γενεών» με παράθεση ημερομηνιών ώστε να κατανοήσει ο αναγνώστης την ομοιότητα και τα κοινά χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών:

Την ίδια ώρα η Ελλάδα ζει ημέρες «σωτηρίας». Δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοθυμηθούμε να ευχαριστήσουμε σαν «σωτήρα», τον Γιωργάκη, ο οποίος μας «έσωσε», βάζοντάς μας στο ΔΝΤ; τον Αντωνάκη, ο οποίος «διαπραγματεύτηκε» από την αρχή, για να είναι η «σωτηρία» μας τέλεια, ή μήπως τον Βενιζέλο, ο οποίος ξέρει από «διαπραγματεύσεις»; Τον γνωστό Βενιζέλο: Τον Ι3 —λόγω παχυσαρκίας— Βενιζέλο, ο οποίος, όταν μας «έβαζε» στο σφαγείο της Τρόικας, μας έλεγε με «περηφάνια» πως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη μάχη της γενιάς του. Τη μάχη της γενιάς, η οποία, σύμφωνα με τον Σουλτς, «έσωσε» τις Τράπεζες και θυσίασε την ευρωπαϊκή νεολαία. Τη μάχη της γενιάς, η οποία, σύμφωνα με τον Γιούγκερ, «ονειρεύτηκε» το ευρώ, βάζοντας ως «υποθήκη» την ευρωπαϊκή ελευθερία.

Όπως είναι φανερό τον όρο «γενιά» δεν τον βάζουμε εμείς στο «τραπέζι» και αυτό είναι το παράδοξο. Τον βάζουν αυτοί, οι οποίοι δεν τους συμφέρει να βάζουν τέτοιες παραμέτρους στη σημερινή προβληματική «εξίσωση». Δεν τους συμφέρει, γιατί ασκούν εξουσία. Αυτούς, που ασκούν εξουσία, δεν τους συμφέρουν ποτέ οι ομαδοποιήσεις ή οι διαχωρισμοί μέσα στην κοινωνία, γιατί υποσκάπτεται η εξουσία τους. Συνήθως οι σφετεριστές της εξουσίας είναι αυτοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν «πλατφόρμες» μειονοτήτων, για να αλλάξουν «κλίμακα» και να ισχυροποιηθούν μέσω των πιο κοντινών τους συλλογικών συμφερόντων. Των συμφερόντων των συμμαθητών, των γειτόνων, των συμφοιτητών κλπ..

Κάποιους νέους, για παράδειγμα, μπορεί να συμφέρει ο διαχωρισμός των γενεών, για να δημιουργήσουν συγκρουόμενα συλλογικά συμφέροντα και να πάρουν έστω και ένα μικρό μέρος εξουσίας, προκειμένου να τους εξυπηρετήσει στη μάχη τους. Να βρουν την ευκαιρία να τεθούν επικεφαλής του «μερικού», για να έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το «όλον». Όπως κάποτε συνέφερε κάποιους να παριστάνουν τους «ηγέτες» της γενιάς του Πολυτεχνείου, για να γίνουν στη συνέχεια οι ηγέτες όλης της χώρας. Αυτή η γενιά, η οποία σήμερα κυβερνά τόσο την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα, είναι αυτή, η οποία μιλά για τη «μάχη» της.

Όλοι αυτοί, οι οποίοι σήμερα πρωταγωνιστούν στη μεγαλύτερη τραγωδία που έπληξε ποτέ την Ευρώπη, ανήκουν στην ίδια γενιά. Ο Γιούγκερ γεννήθηκε το 1954. Ο Σουλτς το 1955. Η Μέρκελ το 1954. Ο Σαρκοζί το 1955. Ο Μπαρόζο το 1956. Ο Ολάντ το 1954. Ο Μπλερ το 1953. Ο Αθνάρ το 1953. Ο Ραχόι το 1955. Ο Τόμσεν το 1956. Η Λαγκάρντ το 1956. Ο Μοσκοβισί το 1957. Όλοι αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι οδήγησαν την Ευρώπη στα χρέη και είναι της άποψης ότι θα σωθεί ο κόσμος μόνον εάν σωθούν οι τράπεζες, είναι κατά σύμπτωση της ίδιας γενιάς! Της γενιάς των δικών μας «ηρώων» του Πολυτεχνείου με πρώτη «φωνή» τη Μαρία.

Ίδια γενιά είναι όλοι αυτοί. Η γενιά του Καραμανλή (1956), της Ντόρας (1954), του Παπανδρέου (1952), της Δαμανάκη (1952), του Σαμαρά (1951), του Βενιζέλου (1957), του Αλογοσκούφη (1955), του Παπαθανασίου (1954), του Λοβέρδου (1956), του Σκανδαλίδη (1953) και του Στουρνάρα (1956). Κυβερνώντες και συγκυβερνώντες: Ρεπούση (1954), Ψαριανός (1954). Επιφανή μέλη της γενιάς που «σώζει» τους πάντες. Της γενιάς, που φτωχοποιεί τις κοινωνίες και ως εκ θαύματος η ίδια όχι μόνον δεν φτωχαίνει, αλλά πλουτίζει. Της γενιάς, που έκανε όλα τα σφάλματα της διαφθοράς και η οποία ως δια μαγείας δεν θα υποστεί καμία συνέπεια για τα λάθη της. Της γενιάς, που θα πάρει και προμήθεια από τους δανειστές μας για τη φτώχεια που θα προκαλέσει. Της γενιάς, που —δια στόματος Ψαριανού— μάθαμε ότι στα μέλη της «αρέσει» περισσότερο να είναι πλούσιοι «επαναστάτες», παρά φτωχοί και «μαλάκες».

(Σ.Σ.: Τελικά έχουμε να κάνουμε με μάχη των γενεών; Τι θεωρείτε;)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s