Απόσπασμα από το δέκατο έβδομο κεφάλαιο: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ:

Απόσπασμα από το δέκατο έβδομο κεφάλαιο με τίτλο :  ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ:

Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε όλοι μάρτυρες στο πως απαξιώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που είχε ο λαός για να διεκδικήσει τα δίκαια του. Η πορεία διαμαρτυρίας ή αλλιώς διαδήλωση, σταδιακά και στοχευμένα με οργανωμένες πράξεις του συστήματος τελικά απαξιώθηκε, έχασε τη δυναμική της και την εμπιστοσύνη όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της από τους διαδηλωτές. Με την απαξίωση αυτή, το σύστημα που ενσαρκώνεται στην Ελλάδα από τον εκάστοτε κυβερνητικό μηχανισμό, κατάφερε να περάσει ουσιαστικά και χωρίς αντιδράσεις όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που επιβλήθηκαν στην χώρα μας από την Τρόϊκα, εξυπηρετώντας το συμφέρον των τοκογλύφων.

Για να καταστεί αυτό δυνατό, το σύστημα χτύπησε με όλη τη δύναμη του και όλα τα μέσα του την αντίδραση των Ελλήνων για τους λόγους που έχουν αναλυθεί στα προηγούμενα κεφάλαια. Τα μέσα όπως είδαμε ήδη ήταν η προπαγάνδα, ο κομματικός συνδικαλισμός, οι παρακρατικοί τρομοκράτες, οι δυνάμεις καταστολής, οι μυστικοί πράκτορες, οι αντιδιαδηλωτές, οι αριστεριστές, οι βαλτοί αντιεξουσιαστές, οι «πραγματικοί» αντιεξουσιαστές,   οι ακροδεξιοί, οι προβοκάτορες. Όλοι αυτοί με έναν σκοπό και ένα ζητούμενο: Να σκορπίσουν τον τρόμο στους αγωνιστές και να χτυπήσουν στο ηθικό και στην αποφασιστικότητα τους ότι μπορούν να καταφέρουν τις επιδιώξεις τους.

Το κατάφεραν. Κάθε ήττα των «πρωταγωνιστών» των δρόμων απογοήτευσε και τους «παρατηρητές» του καναπέ. Κανένας δε ρίσκαρε τίποτε σε έναν αγώνα, ο οποίος εξ’ αρχής ήταν χαμένος. Ο κόσμος έχασε την πίστη του και την εμπιστοσύνη ότι είναι ικανός να καταφέρει πλήγμα στην κυβέρνηση, ξεχνώντας και παραβλέποντας ότι ακόμα, όλα όσα δεν έχουν ξεπουληθεί ήταν ακριβώς επειδή υπήρξε αυτή η αντίδραση.

Όλες αυτές τις δεκαετίες οι συνδικαλιστές παντός είδους και κομματικής απόχρωσης μας έχουν μάθει να θεωρούμε κινητοποίηση μία ουσιαστικά παρωδία διαδήλωσης, η οποία γίνεται παρωδία όχι με υπαιτιότητα του Λαού αλλά εν πλήρη γνώση και υπαιτιότητα των συνδικαλιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από κάθε αποτυχημένη γενική απεργία, δεν γίνεται μία, μα ούτε μία, σοβαρή συζήτηση για το τί πήγε λάθος και δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι οι διοργανωτές της απεργίας έχουν την βλακώδη εντύπωση ότι τα ψυχικά αποθέματα του κόσμου είναι ανεξάντλητα, και ότι έχει την διάθεση να κατεβαίνει σε απεργίες χωρίς να βλέπει χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Ακόμη πιο απεχθές είναι ότι δεν έχουμε δει πουθενά μία τεχνική ανάλυση για το πώς πρέπει να διοργανωθεί η γενική απεργία και ποιούς στόχους πρέπει να έχει. Φυσικά δεν είναι τυχαία μία τέτοια παράλειψη, αφού οι περισσότεροι συνδικαλιστικοί φορείς θέλουν μία απεργία εκτονώσεως των πολιτικών παθών, αντί μία απαρχή μετωπικής συγκρούσεως με το κυβερνητικό – κατοχικό καθεστώς.

 

Το γελοίο είναι ότι καταγγέλλουν τους “ άλλους” και τους «κουκουλοφόρους» ότι διώχνουν τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος, ενώ οι ίδιοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να παρεμποδίσουν τον κόσμο από το να παραταχθεί στο Σύνταγμα και να έχει επιτυχή πορεία προς το κοινοβούλιο.

Χωρίς να έχουν έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς αμυντικές γραμμές, χωρίς επιθετικές ενέργειες, χωρίς αιφνιδιασμό, χωρίς ενέδρες, ύστερα κλαψουρίζουν ως διακορευθείσες παρθένες, επειδή τρώνε ξύλο και χημικά από τις δυνάμεις καταστολής.

Κλείνονται στην Σταδίου χωρίς επιτελικό σχέδιο, ταλαιπωρούν ασκόπως χιλιάδες συναγωνιστές, και ύστερα καταφέρονται υποκριτικώς ενάντια στους «κουκουλοφόρους» επειδή τελειώνουν συνοπτικά την ήδη τελειωμένη και βαρετή τους απεργία.

Ο Λαός πρέπει να καταλάβει ότι όταν ακούει συνδικαλιστές να μιλάνε υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων, να ξέρει ότι αυτοί είναι υπέρ των βιαίων κυβερνητικών επεμβάσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s