Απόσπασμα από τον ΠΡΟΛΟΓΟ 3: Μόνο ο Ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα;

Δεν είναι μόνον ο ελληνικός λαός θύμα των τοκογλύφων. Λαοί τεράστιοι με αντίστοιχες περιουσίες απειλούνται με καταστροφή. 17 τρις δολάρια «χρωστάνε» οι Πλανητάρχες. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση και από το Μπαγκλαντές. Ξεπουλάνε και στις ΗΠΑ μοναδικής αξίας και αναντικατάστατη δημόσια περιουσία με στόχο να εξοικονομήσουν 200 δις. Ξεπουλάνε τα πάντα για 200 δις, όταν οι τόκοι του χρέους τους είναι 1,5 τρις ανά έτος. Ξεπουλάνε τα πάντα για το τίποτε… Για το απολύτως τίποτε. Το ίδιο κάνουν και στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία και παντού. Οι λαοί «απογυμνώνονται» από τις περιουσίες, τις οποίες απέκτησαν με αίμα και έχτισαν με πόνο. Χάνουν το πολύτιμο κεφάλαιο, το οποίο απαιτεί το κοινωνικό κράτος για να λειτουργήσει και να τους υπηρετήσει, όταν θα έχουν ανάγκη.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Οι ίδιοι τοκογλύφοι, οι οποίοι όχι απλά δεν πρέπει να πληρωθούν, αλλά να κρεμαστούν στις πλατείες. Γιατί; Γιατί με την τοκογλυφία τους όχι μόνον δημιούργησαν τα τεράστια χρέη των λαών, αλλά αποβιομηχάνισαν τη Δύση. Προκάλεσαν την τεράστια και πρωτοφανή ανεργία, που πλήττει τους πάντες… Οι προδότες των λαών… Οι προδότες της οικονομίας, εφόσον ακόμα και τα χρέη με εγκληματικό τρόπο τα δημιούργησαν. Τι έκαναν; Δημιουργούσαν «φούσκες»…» Φούσκες» στα ακίνητα… «Φούσκες» στο εμπόριο… «Φούσκες» στην εκπαίδευση. Απλά πράγματα, που θα έπρεπε να τους στήσουν στον τοίχο για εκτέλεση.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το σύστημα είναι αυτό που έχει πρόβλημα και όχι η Ελλάδα ή τα υπόλοιπα κράτη της δήθεν «περιφέρειας». Ας διορθώσει το σύστημα τα «λογιστικά» του προβλήματα και μετά να κάνει υποδείξεις σε κράτη και λαούς. Τεμπέληδες λαοί δεν υπάρχουν. «Σκουπίδια» ιμπεριαλιστές και άπληστοι τοκογλύφοι υπάρχουν μόνον. Δεν είναι δυνατόν οι λαοί να χάνουν τις πατρίδες τους και τις προοπτικές των παιδιών τους, επειδή κάποια κουτορνίθια έπαιζαν με τα «επιτόκια», πληρώνοντας και διαφθείροντας καθάρματα πολιτικούς. Δεν είναι δυνατόν για πραγματικά χρέη 30 δισεκατομμυρίων να καλείται ένας εργατικός λαός, όπως είναι οι Έλληνες, να πληρώσουν 300. Πρέπει να σταματήσει κάποτε η «τρέλα» των ηλιθίων, οι οποίοι παριστάνουν τους «αυτοκράτορες» πίσω από ένα laptop…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s