Απόσπασμα από τον ΠΡΟΛΟΓΟ 2: Αν ο Ελληνικός λαός δεν αγωνιστεί σήμερα όπως πρέπει, τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει πλέον ότι τελειώνουν οι επιλογές του. Αν δεν αγωνιστεί σήμερα όπως πρέπει, θα «τελειώσει» με συνοπτικές διαδικασίες. Θα τα χάσει όλα. Θα βλέπει τις πανέμορφες ακρογιαλιές, τις οποίες απέκτησαν οι παππούδες του με τα όπλα τους, να γίνονται κλειστά τουριστικά «κράτη». Θα βλέπει τις τεράστιες επιχειρήσεις, τις οποίες έχτισαν οι πατέρες του, να γίνονται ιδιωτικά «φέουδα» πάνω στην Κηφισίας. Θα βλέπει τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία πλήρωνε μια ζωή ο ίδιος, για να πάρει μια αξιοπρεπή σύνταξη, να μεταβάλλονται σε ιδρύματα συντήρησης απόρων. Οι εποχές της εκ του ασφαλούς επιβίωσης έχουν τελειώσει. Τώρα πρέπει να δώσει μάχη… Τη μάχη που έδωσαν οι παππούδες του και συνέχισαν οι πατέρες του… Τη μάχη που πάντα απαιτείται για την επιβίωση.
Για να δώσει όμως τη μάχη, θα πρέπει να ξεκινήσει από τα βασικά. «Βασικά» σ’ αυτήν την περίπτωση σημαίνει γνώση… Αυτά, δηλαδή σ τα οποία φαίνεται ότι σήμερα υστερεί. Για τον λόγο αυτό γράφεται αυτό το βιβλίο. Πρέπει πάνω απ’ όλα ν’ αποκτήσει αυτογνωσία… Να καταλάβει ποια ακριβώς είναι η σχέση του με αυτό το πανέμορφο άκρο των Βαλκανίων… Να καταλάβει τι σημαίνει κυρίαρχος… Να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του… Να ανακτήσει το μεγάλο ειδικό «βάρος», που του δίνει η ιστορική καταγωγή του. Όχι να ανέχεται πληρωμένους πολιτικούς λέγοντας ότι «μαζί τα φάγαμε» ή να τον θεωρούν «σκουπίδι» ή «γύφτο».
Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει -ακόμα και πραγματικά-, αν θέλει να κρατήσει υπό την ιδιοκτησία του την πατρίδα του. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, αν υπάρχει ένας λόγος που κάνει τη Δημοκρατία να είναι πολύτιμη, αυτός είναι, γιατί απλούστατα υπηρετεί τον ίδιο. Να καταλάβει ότι η έννοια της κυριαρχίας, που του εξασφαλίζει αυτή η Δημοκρατία, συνδέεται με την ισχύ και ότι αυτός είναι ο ισχυρός. Να πάψει να νομίζει ότι είναι ένα «οικόσιτο», που το ίδιο έχει ανάγκη τον νόμο για να προστατεύεται από τους ισχυρούς. Οι ισχυροί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ανάγκη τον νόμο, για να προστατεύονται από το «τέρας» και άρα από τον ίδιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s